Gennem de seneste har Vejle fået mere end 2.400 flere unge i i alderen 20-29 år. De kan nu ser frem til flere muligheder på boligmarkedet. Efter flere års planlægning kan AAB Vejle, KPC og Vejle Kommune nemlig endelig sætte byggeriet af 66 nye ungdomsboliger i Danmarksgade og Havneparken i gang.

Fredag 12. april tog Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Christensen, det første spadestik til byggeriet.

– Med de i alt 66 nye ungdomsboliger, I nu bygger her i Havneparken og i Danmarksgade, så får vi et meget attraktivt tilbud til de unge, der overvejer at tage en uddannelse i Vejle. De kommer til at bo i lækkert nybyggeri lige op ad Bomuldsspinderierne med mange andre studerende og samtidig tæt på tog og bus og i gåafstand til Midtbyen og uddannelserne på Boulevarden, sagde borgmesteren i sin tale.

Ungdomsboligerne forventes færdige i sensommeren 2020. I Havneparken bygges seks etager med i alt 44 ungdomsboliger og i Danmarksgade bygges fem etager med 22 ungdomsboliger. Begge bygninger får tagterrasse med mulighed for udeliv og aktiviteter.

De nye ungdomsboliger skaber, sammen med de eksisterende ungdomsboliger i Bomuldsspinderierne, en helhed for området med tilknytning til både uddannelsesinstitutioner og indre by.

De nye boliger bliver til den tid en del af AAB Vejles i alt 232 ungdomsboliger som alle unge der er fyldt 15 år gratis kan skrives op til.