Byggeri af 120 nye boliger på Bertram Knudsens Vej i Kolding skydes i gang

Boligselskabet AAB kan nu gå i gang med at bygge 120 nye boliger på Bertram Knudsens Vej i Kolding.

Boligselskabet AAB har fået grønt lys til at bygge 120 nye boliger på Bertram Knudsens Vej i Kolding. Det skriver JyskeVestkysten.

Hansson & Knudsen fra Odense skal stå for byggeriet af boligerne, som er tegnet af Friis og Molkte Architechts. Den samlede pris for byggeriet løber op i godt 197 millioner kroner.

– I Kolding Kommune ønsker vi at sikre et varieret boligudbud med gode tidssvarende boliger til alle, og den nye bebyggelse på Bertram Knudsens Vej vil helt sikkert tiltale kommende beboere i alle aldre, siger formand for plan-, bolig og miljøudvalget Birgitte Kragh (V) ifølge JyskeVestkysten.

Der etableres 12 boliger med et værelse, 45 boliger med to værelser, 53 boliger med tre værelser og 10 boliger med fire værelser. Boligerne bliver henholdsvis 44, 47, 98 og 112 kvadratmeter store, og den årlige husleje kommer til at ligge på 949 kroner per kvadratmeter årligt.

Byggegrunden ligger ud mod Skovsvinget og bebygges med en blanding af familieboliger, små, billige boliger samt såkaldte to-stay-boliger, der er målrettet unge, der skal forlade deres ungdomsboliger efter endt studietid.

Boligerne, en blanding af gårdhavehuse og lejligheder, er spredt rundt i området, men bliver holdt sammen af en let slynget vej, som stort set alle indgangsdøre vender ud imod, og som både sikrer langsom trafik og giver plads til grønne elementer.

Der opføres desuden et fælleshus, der får plads til 150 personer, og som vil rumme to værelser til overnattende gæster.

Området rummer i forvejen en lille sø, og med byggeriet etableres endnu en sø i form af et regnvandsbassin. Hertil kommer grønne udenomsarealer.

AAB regner med byggestart omkring juni i år, og de kommende beboere kan efter alt at dømme begynde at flytte ind i foråret 2021.