Enemærke & Petersen bygger nyt seniorbofællesskab i Fensmark

Enemærke & Petersen bygger nyt seniorbofællesskab i Fensmark. Fensmark Brugsforening står bag projektet, der er tegnet af Mangor & Nagel.

Enemærke & Petersen bygger nyt seniorbofællesskab i Fensmark.
Enemærke & Petersen bygger nyt seniorbofællesskab i Fensmark.

Der er ambitiøse planer for seniorlivet i omegnsbyen Fensmark ved Næstved. De to lokale aktører Fensmark Brugsforening som grundsælger og Ringsted-entreprenøren Enemærke & Petersen vil opføre et seniorbofællesskab til lokalområdets aktive seniorer.

– Vi satser på Fensmark, fordi vi ved, at småbyerne kan noget særligt i forhold til fællesskab – og vi har alle sammen brug for at være sammen med andre, især når vi bliver ældre. Derfor vil vi bygge et seniorbofællesskab, hvor beboerne både kan nyde fællesskabet og det aktive liv i grønne omgivelser – og trække sig tilbage i ro og mag, når de har brug for det, fortæller projektudviklingschef i Enemærke & Petersen, Jimmi Vinther Gravgaard.

Nyt seniorbofællesskab i Fensmark placeres tæt på naturen

Seniorbofællesskabet kommer til at bestå af 36 rummelige lejligheder fordelt i tre punkthuse. På hver etage er fire lejligheder der bindes sammen af overdækkede, grønne vækstrum, hvor beboerne kan mødes i hverdagen og lave aktiviteter sammen.

– Bofællesskabets arkitektur fokuserer på, at beboerne omgives af det grønne og har masser af muligheder for et aktivt liv, fortæller Jimmi Vinther Gravgaard om byggeriet, som er tegnet af arkitektvirksomheden Mangor & Nagel, der blandt andet har kontor i Roskilde.

Enemærke & Petersen bygger nyt seniorbofællesskab i Fensmark.
Enemærke & Petersen bygger nyt seniorbofællesskab i Fensmark.

Læs også: Plan for seniorbofællesskab og sundhedshus i Fensmark vedtaget

Projektet er udviklet i samarbejde med den lokale udvikler og koordinator Bjørn Bjerking for Fensmark Brugsforening.

Sundhedshus er en del af projektet

Den fjerde bygning i projektet er Fensmarks nye sundhedshus, hvor læger, tandlæger, fysioterapeuter og andre sundhedsprofessionelle har mulighed for at dele praksis i samspil med eksempelvis fitness eller yoga-undervisere.

– Sundhedshuset gør det nemt for alle borgerne i Fensmark: De kan for eksempel gå til lægen og få genoptræning i ét og samme hus. Samtidigt kan de sundhedsprofessionelle få tværfaglig sparring i hverdagen. For beboerne i bofællesskabet er det naturligvis dejligt nemt og trygt at have læge, fys og fitness helt tæt på, siger Jimmi Vinther Gravgaard.