Jönsson opfører boligprojektet til 85 millioner kroner i totalentreprise. Projektet indeholder 45 individuelle boliger i en ny boform, hvor fællesskab mellem beboerne er omdrejningspunktet.

Boligerne ligger i størrelsen fra 85-150 kvadratmeter, og byggeriet inkluderer fælleshus, værksteder, væresteder, terrasser og haver, hvor man kan mødes med hinanden. I alt rummer byggeriet 5200 kvadratmeter samt en parkeringskælder på 1800 kvadratmeter.

Slutbrugerne er foreningen ”Fællesbyg Køge Kyst”, der repræsenterer 30 familier, der er gået sammen om projektet. Deres vision er at få et byggeri, der lægger op til fællesskab i hverdagen med tekniske løsninger, der er økonomisk forsvarlige og velafprøvede. Men også en byggeproces hvor medbestemmelse og brugerinddragelse er afgørende.

– Jeg kan bekræfte, at vi netop har skrevet kontrakt på opførsel af boliger på Køge Kyst. Vi er i tæt samarbejde med projektets interessenter om at opføre et byggeri, der imødegår beboernes vision om boliger, der er funderet på fællesskab. Slutbrugernes organisering som forening stiller særlige krav til projektstyringen, hvor kommunikation og dialog med projektets mange interessenter er afgørende. Det er vi godt rustet til. Det er faktisk det, i kombination med byggeriets arkitektur og den særlige boform, der gør det til en rigtig spændende opgave, siger Thomas Normann, der er direktør i Jönsson.

Jönsson opfører byggeriet i samarbejde med MOE, som er ingeniør på projektet, samt Tegnestuen Vandkunsten og virksomheden Claus Nielsen A/S ved Flemming Hagen, der er bygherrerådgiver. Boligerne med fællesskab i centrum udbydes som projektsalg og appellerer til købere i alle aldersgrupper, der ønsker mulighed for mere fællesskab i dagligdagen.

De første beboere forventes at flytte ind i første kvartal 2021.