Fællesbyg Køge Kyst meldte for knap et år siden ud, at man ville bygge Danmarks hidtil højeste træbyggeri med boliger fordelt på syv etager og 24 meter.

Ifølge Politiken Byrum har ambitionerne dog lidt et alvorligt knæk. Facaden og en del indervægge bliver fortsat i træ. Men de bærende dele af konstruktionen bliver i beton, skriver avisen. Det skyldes misforståelser og økonomi.

– Vi havde forstået, at det træbyggesystem, som der blev lagt op til, havde man bygget efter i Norge og Sverige. Det har vi åbenbart misforstået, siger Christian Hansen, der er formand i Fællesbyg Køge Kyst, til Politiken Byrum.

Metoden er blevet brugt til Lisbjerg Bakke i Aarhus, men det er et byggeri i fire etager. Et byggeri i syv etager, som Fællesbyg Køge Kyst skal være, kræver ifølge Christian Hansen en anden systemopbygning.

Den manglende erfaring med systemet betød, at tilbuddet fra den entreprenør, som Fællesbyg Køge Kyst forhandler med, Jönsson Entreprise, blev væsentligt højere, hvis det var i træ, end hvis det var i beton, fordi foreningen skulle betale for entreprenørens risiko, skriver Politiken Byrum.

– I forvejen har vi været nødt til at sætte prisen op med 7 procent, fordi vi har haft meget svært ved at finde byggefinansiering til vores projekt, og derfor havde vi simpelthen ikke råd til at lægge 10-15 procent oveni, siger Christian Hansen til avisen.

Tegnestuen Vandkunsten har tegnet byggeriet, som 30 husstande er gået sammen om at opføre som et bæredygtigt byggeri midt i den spirende bydel Søndre Havn i Køge Kyst.