Et 7,7 hektar stort areal, der blandt andet omfatter marker til landbrug, skal danne rammen om et nyt boligkvarter i Aalborg. Således har byrådet besluttet at sende et lokalplanforslag i høring med henblik på, at der kan opføres ni nye parcelhuse og 72 nye rækkehuse på Kong Minos Vej i Gug.

Planen har før været i høring, men den er nu blevet revideret for at undgå, at udsigten stjæles fra nogle af naboerne i området, der ligger på den sydøstligste del af højdedraget Gug Alper med udsigt over Lundby Bakke og Indkildedalen. Derfor skal et revideret lokalplanforslag altså i høring.

– Det er jo et rigtigt godt eksempel på, at når man sender en lokalplan ud til første høring, så kan der nogen gange opstå en debat, der gør, at man reviderer planerne. Og at man kan få lavet et udkast, der er så anderledes, at det skal i høring igen. Det er jo et godt eksempel på, at vores demokrati virker, sagde borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S) på byrådsmødet den 8. april.

Boligprojektet udvikles ifølge et notat fra kommunen af den lokale ejendomsudvikler TN Udvikling.

Lokalplanområdet er delt op i flere delområder. I et af områder kan der udstykke ni parcelhusgrunde på mellem 700 og  1.400 kvadratmeter. I flere af de andre områder kan der bygges rækkehuse i ét eller to etager.