A. Enggaard er ifølge direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen, i gang med at forberede fundamenterne dernede, og de 132 nye boliger skal stå klar i 2020. Det skriver Nordjyske. Boligprojektet har været med til at kickstarte udviklingen af en helt ny bydel med udgangspunkt i de gamle fabriksbygninger, der blev til overs, da produktionen blev flyttet til Norge i 2015.

– Da man lavede pakken med boliger kiggede man på, hvor vi som kommune godt ville have sat nogle ting i gang, og det var blandt andet Spritten. Men det er jo kickstart, for hvis ikke projektet var kommet, var der sikkert ikke kommet lige så meget gang i alt det andet dernede, siger borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S), til Nordjyske.

En stor del af de kommende boliger etableres i to nye højhuse på henholdsvis 12 og 16 etager.

Den første bygning længst mod syd indeholder 15 almene familieboliger forbeholdt seniorer samt 24 almene ungdomsboliger og privatfinansierede boliger, mens den anden bygning består af 93 ungdomsboliger, privatfinansierede boliger og en dagligvarebutik i stueetagen, skriver Nordjyske.

Læs også: Nye højhuse ved Spritten i Aalborg skal rumme almene boliger