Fra fjerde kvartal 2017 til fjerde kvartal 2018 steg kvadratmeterprisen på parcel- og rækkehuse i Ikast-Brande Kommune med hele 9,5 procent. Det fremgår af de seneste udviklingstal fra Boligmarkedsstatistikken, der hvert kvartal udarbejdes af Finans Danmark og som dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for de huse, der er blevet solgt i kommunen.

Både stigninger og fald i vestjyske kommuner

Kigger vi på tallene for det samlede Vestjylland og de otte kommuner som dækker landsdelen, er stigningen i de fire kvartaler på 2,6 procent, og den gennemsnitlige kvadratmeterpris på 8.438 kroner. Men der er meget store forskelle fra kommune til kommune – både i prisudvikling og i kvadratmeterprisen.

Således kostede et hus i Holstebro Kommune ved udgangen af tredje kvartal sidste år i gennemsnit 10.168 kroner per kvadratmeter mens det kunne købes i Lemvig Kommune til kun 5.587 kroner per kvadratmeter. Til gengæld er netop Lemvig Kommune med en stigning på hele 10,9 procent højdespringeren i landsdelen, når vi kigger på udviklingen de fire kvartaler.

Stigninger i alle landsdele

Samtlige landsdele har oplevet stigende priser på boliger i perioden, hvor vi ser Bornholm toppe med en procentuelt fremgang på hele 11,4 procent, efterfulgt af Fyn med 6,1 procent og Københavns omegn med 5,4 procent. Derimod er vi tæt på nulvækst i København by, hvor huspriserne blot er steget med 0,4 procent.

Tallene viser også enormt store geografiske forskelle. Således er kvadratmeterprisen på et hus på Frederiksberg på næsten 48.000 kroner, eller ti gange højere end på Lolland, som er landets billigste kommune at købe hus i med en kvadratmeterpris på godt 4.800 kroner.

Læs mere her.