Ifølge Århus Stiftstidende vil Byggeselskab Olav de Linde bygge en boligkarré med omkring 115 lejligheder på en omkring 4.000 kvm store grund, der i dag huser erhverv. Grunden ligger på Ceres Allé lige ved siden af Ceres Byen.

Planen er at opføre en karré, der er højest mod Ceres Allé – seks-syv etager – og som trapper ned mod åen og Godsbanen og på den måde sikrer sol og lys i gårdrummet.

– Projektet er endnu på skitseplan, men tanken er et byggeri på små 12.000 etagekvadratmeter, der indeholder boliger i forskellige størrelse og et mindre antal butikker i stueplan mod Ceres Allé. De øverste boliger tænker vi som penthouselejligheder med udgang til taghaver, fortæller projektchef Morten Thomassen fra Byggeselskab Olav de Linde til Århus Stiftstidende.

Forventningen er, at 15-20 procent af nybyggeriet bliver i form af almene boliger. Arbejdet med at grave ud til karréens parkeringskælder sættes efter planen i gang i foråret næste år, så byggeriet kan stå færdigt i sommeren 2022.

Det kræver dog, at et kommende lokalplanforslag for projektet går nogenlunde glat gennem offentlig høring og politisk behandling i byrådet.

Med projektet er der ifølge Århus Stiftstidende mere end 1.000 boliger langs åen fra Falckgården på Trindsøvej over Stark og Silvan på Daugbjergvej til Ceres Allé.

PensionDanmark overtog i sommeren 2018 den såkaldte DT-grund og vil samlet investere 2 milliarder kroner i at udvikle området. Bydelen kommer til at bestå af 70.000 kvadratmeter bæredygtige livsstilsboliger og erhvervsbygninger placeret i værdiskabende byrum tæt på kulturbyen, Ceres Byen og det fornyede Godsbaneareal.

Og på Trindsøvej vil Falckgården blive sat til salg. Falck forhandler ifølge Århus Stiftstidende med en udvikler, der vil omdanne området til en del af det nye brokvarter med boliger langs Søren Frichs Vej. Aarhus Kommune er gået i gang med at lave en samlet plan for det godt 20.000 kvadratmeter store område. Med i planlægningen er også de yderste vestlige grunde på Trindsøvej mod Søren Frichs Vej, hvor der i dag er dels en tankstation, dels Falcks p-plads.