Nu bygges nye ungdomsboliger på Gøteborg Allé i Aarhus

Sygeplejeskolen er væk, og der bygges nu nye ungdomsboliger på Gøteborg Allé i Aarhus. I alt 234 delevenlige lejligheder vokser frem på grunden.

Kældrene er stort set færdige, og det betyder, at bygningerne med de nye ungdomsboliger på Gøteborg Allé i Aarhus nu er begyndt at tage form.

På byggegrunden er 30-35 mand i gang, og de skal i alt bygge godt 17.500 kvadratmeter bebyggelse, der hvor den tidligere sygeplejeskole lå. Størstedelen af lejlighederne bliver under 75 kvadratmeter, og de fleste har to separate værelser og et fælles køkken og opholdsrum. Dertil kommer en mindre café i stueetagen.

Lejlighederne vil især henvender sig især til unge, der ønsker en moderne bolig, men har brug for at dele huslejen, og de skal stå klar til indflytning i sommeren 2020.

– Vi er godt på vej med de udfordringer, der nu en gang er på et byggeri af denne størrelse. Det har jo været en god entreprenørvinter, så vi holder tidsplanen, siger Lars Løkke Madsen, der er senior produktionschef i NCC.

Det er KONstruct, der har udviklet projektet, som er virksomhedens hidtil største.

– Som bygherre har vi fokus på, om tiden og kvaliteten bliver overholdt. Og så går vi lige som NCC meget op i sikkerhed. Vi er rigtig godt tilfredse, som tingene kører, siger direktør Ole Vistisen, KONstruct.


Hvert år får Aarhus 4-5.000 nye indbyggere. I området omkring Gøteborg Allé ligger der i forvejen tre kollegier, men ventelisterne er lange ligesom den er generelt i Aarhus.

Nu bliver der mere plads med lejlighederne på Sygeplejeskolens gamle placering. Her får alle lejligheder altan, der enten vender ud mod vejen eller ind mod et fælles gårdmiljø. Ovenpå flere af de forskudte bygninger vil der være grønne taghaver og byggeriet bliver med zinkfacader.

At lejlighederne henvender sig primært til unge, fremgår også af at der er valgt gode og robuste løsninger for for eksempel gulve, køkkener og badeværelser. Desuden tager designet højde for de behov, mange unge har i hverdagen. Det gælder blandt andet overdækkede cykelstativer.