Ellekærskolen i Aarhus kan blive omdannet til boliger

Aarhus Kommune vil sælge Ellekærskolen, hvor der skal bygges 320 boliger. Samtidig vil kommunen bygge en nu skole i Gellerup til 339 millioner kroner.

Alle partier i Aarhus Byråd har i aftes indgået politisk aftale om at skabe attraktivt skoletilbud i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven. Aftalen omfatter blandt andet nybyggeri af en ny skole samt dagtilbud og fritidstilbud til 339 millioner kroner i Gellerup og salg af Ellekærskolen.

– Jeg har arbejdet for en ny skole for Gellerup, Toveshøj og Bispehaven i mange år. Børnene i området fortjener en ny skole, kommende børnefamilier får en ny skole, som de kan sætte deres præg på, og en ny skole er endnu et positivt skridt for den massive omdannelse af området, som er godt i gang. Jeg er glad og stolt over aftalen, udtaler Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Byggeriet af en ny skole i Gellerup samt en fusion af Tovhøjskolen og Ellekærskolen betyder, at Tovhøjskolen og Ellekærskolens bygninger ikke skal bruges fra henholdsvis 2020 og 2025.

Ellekærskolen skal derfor sælges, at det vurderes, at der kan bygges 170 familieboliger på skolens matrikel samt 150 familieboliger på arealet med boldbanerne ud til Jernaldervej.

– Aftalen løser ikke alt, men den er det mest robuste, fremtidsrettede og konkrete bud på en løsning, vi har set længe. Aftalen underbygger den positive udvikling i bydelene, og den skaber grundlag for at give børnene og de unge i Gellerup de bedste muligheder for at klare sig lige så som alle andre på uddannelser og i job, siger Thomas Medom.