Byrådet i Aarhus har godkendt lokalplanen for projektet Den Runde Karré på Dalgas Avenue.

Gjøde & Partnere Arkitekter har tegnet den tre-syv etager høje bygning, der skal udformes, så den fremstår som en samlet arkitektonisk helhed i sig selv, men samtidig udføres med et udtryk, der harmonerer med den omkringliggende eksisterende bebyggelse.

– Jeg glæder mig over, at vi kan præsentere et byggeri med helt unik arkitektur og særligt henvendt studerende i et så attraktivt område. Det er meget sjældent, vi kan bygge nyt på denne måde på Frederiksbjerg, så jeg glæder mig meget til at se, hvad bygningen kan tilføre bylivet omkring Dalgas Avenue, udtalte Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, da Magistraten havde projektet til behandling i september sidste år.

Intentionen med projektet er at skabe et ikonisk byggeri for byen og bydelen Frederiksbjerg.

Samtidig skal bygningen indeholde omkring 100 delevenlige studieboliger af høj kvalitet. De enkelte boliger bliver knap 50 kvadratmeter store og får desuden private altaner på omkring 2,7 kvadratmeter.

Bebyggelsen får adgang fra nord mod Dalgas Avenue. Parkering for både cykler og biler etableres i kælder under bygningen, ligeledes med adgang fra Dalgas Avenue via en rampe, der placeres langs grundens østlige kant.

De resterende ubebyggede arealer omkring bygningen vil derved blive friholdt til grønne områder og opholdsarealer til beboerne, fremgår det af lokalplanen.

Tagfladen på bygningens øverste etage etableres med tagpap eller som et grønt tag. Bygningens øvrige tagflader vil blive anvendt til tagterrasser, der vil fungere som fælles opholdsarealer for beboerne.

I bygningens indre etableres et gårdrum med beplantning. Bygningens form med varierende etager, der danner en åbning mod syd, skal sikre gode solforhold i gårdrummet, så det bliver et attraktivt sted at opholde sig.

Den Runde Karré skal styrke det eksisterende kollegiemiljø omkring Teknisk Kollegium og Otto Mønsted Kollegiet, der begge er naboer til den nye bebyggelse på Dalgas Avenue. Sammen skal de tre bebyggelser skabe et mini-campus med nye og eksisterende studieboliger, hvor nye fællesskaber kan opstå på tværs af nuværende skel.

Hvis den kommende bygning minder om andet ikonisk byggeri i Aarhus, er det i øvrigt ikke en tilfældighed. Arkitekterne bag de nye studieboliger, Gjøde & Partnere Arkitekter, står også bag Den Uendelige Bro ved Ballehage Strand.