BIG bag 93 nye boliger ved Aarhus

CJ Group skal stå for byggeriet af 93 boliger fordelt på i alt 9.500 kvadratmeter i projektet Sneglehusene, som BIG har tegnet.

Det er Tækker Group, der står bag det 1-4 etager høje boligprojekt Sneglehusene i den nye bydel Nye. BIG har tegnet projektet, der skal opføres af CJ Group.

– Jeg har helt bevidst valgt både store og mindre arkitektfirmaer til Nye, og entreprenørerne er også forskellige. Mit foreløbige indtryk af samarbejdet med CJ Group er yderst positivt. Det er faktisk et af de bedste forhandlingsforløb, jeg har været med til. Vi mærker et klart ønske om at lave et optimeret byggeri, der både tilfredsstiller BIG og os, og vi oplever ikke den sædvanlige entreprenørrolle, hvor alt udmøntes i penge ved selv små ændringer. Jeg håber og tror, at byggeprocessen bliver lige så god, for så har vi fundet en entreprenør, vi gerne vil samarbejde med i fremtiden, siger Jørn Tækker.

På Dortheavej på Nørrebro i København har CJ Group opført et stort boligprojekt, som BIG ligeledes har tegnet.

– Vi har været meget glade for samarbejdet med Cj Group på Dortheavej, og vores oplevelse fortsætter på Sneglehusene. Cj Group er gode til, at føre vores arkitektur ud i byggeriet, og samarbejdet fungerer rigtig godt, siger Finn Nørkjær, partner i BIG.

Nye skal have mellem 10.000 og 15.000 indbyggere og ambitionen er, at området skal bygges efter byøkologiske principper. Der skal tænkes nye løsninger inden for ressourceforbrug, miljøbelastning, transportforhold og natur. Samtidig skal der skabes nye varianter af boligtyper, som for eksempel ”den tætte villaby”, hvor villaer og klyngehuse blandes med plads til mange forskellige familietyper, aldersgrupper og indkomstgrupper.