Store lejligheder i Chimney House ved Svanemøllen Strand

Alle lejligheder i Chimney House er indrettet med rummelige, lyse opholdsrum og har alle udsigt til Øresund. Projektet er blevet til med udgangspunkt i dansk design.

Chimney House er et helt særligt projekt, som består af to adskilte bygninger på samme grund – en eksisterende skorstensbygning med fine murdetaljer og et nyopført punkthus i seks etager. Kombinationen af moderne og bevaringsværdig bebyggelse skaber et unikt arkitektonisk projekt på en attraktiv beliggenhed ved Svanemøllen Strand nord for København.

Projektet er skabt af Årstiderne Arkitekter i samarbejde med Studio David Thulstrup og VIPP. Visionen med Chimney House har været at skabe et ambitiøst og unikt kvalitetsbyggeri med fokus på dansk design, som med sin arkitektur bidrager til en høj livskvalitet for stedets beboere med fokus på blandt andet udsigt og attraktive udearealer.

Chimney House har fået sit navn med reference til grundens bevaringsværdige skorstensbygning, der er opført i 1908 af Københavns daværende stadsarkitekten Hans Wright. En del af projektet består i at transformere skortstensbygningen, og give den nyt liv ved at tilføre nye funktioner. Samtidig er der opført et nyt, moderne punkthus som rummer i alt 11 store lejligheder.

Det nyopførte punkthus henter sin arkitektoniske inspiration fra områdets solide murstensvillaer med knappe detaljer i hvidmalet træ, og har et enkelt og stramt formsprog med lyse mursten, store vinduespartier og udvalgte detaljer i træ.

Den firkantede bygning brydes af lodrette bånd i rå beton og store, indeliggende altaner. Alle lejligheder i Chimney House er indrettet med rummelige, lyse opholdsrum og har alle udsigt til tre sider gennem de store vinduesparter – her har beboerne kig til Øresund og til det omkringliggende villakvarter. Til hver bolig hører en stor overdækket terrasse.

I designet af Chimney House har der været et konstant fokus på håndværk og danske kvalitetsmaterialer, der er gennemgående i hele byggeriet både inde og ude. Eksempelvis er mursten, vinduer, døre og gulve nøje udvalgt med fokus på dansk kvalitet, og alle lejligheder er indrettet med dansk designede køkkener og armaturer.

Grundens skorsten og tilhørende skortstensbygning er nænsomt bevaret, og har i processen gennemgået en omfattende renovering, som er udført med respekt for den fine detaljering i murværket. Bygningen, som gennem en længere periode har stået tom og ubenyttet hen, er i dag omdannet til showroom, mini- hotel og eventlokale for den danske designvirksomhed VIPP.

Et centralt greb har derfor været at åbne bygningen op mod omgivelserne ved at føre bygningens eksisterende buede vinduer ned til jorden – på den måde understøttes bygningens nye funktion. Denne nye funktion materialiserer sig ved at vokse op af bygningen som et separat volumen, og adskiller sig fra den murede base ved at være beklædt med den genkendelige mørke metal overflade, som VIPP anvender på deres inventar. Denne stålbeklædning strammer arkitektonisk bygningen op og går i fin dialog med det nærliggende punkthus.

Om projektet

  • Bygherre: KOM-KBH
  • Status: Realiseret i 2019
  • Areal: 1.750 kvadratmeter
  • Samarbejdspartnere: Studio David Thulstrup, VIPP