Snart bygges Kronløbsøen i Nordhavn

Københavns Nordhavn får en ny ø, hvor der skal bygges 233 boliger og parkeringskælder i fire etager under vandoverfladen. Bag det storstilede projekt til 1,1 milliard kroner står PensionDanmark, By & Havn og Nordkranen.

Kronløbsøen bliver skabt som en nyetableret og attraktivt beliggende ø i Indre Nordhavn mellem Sundmolen og Fortkaj, der begge er under udvikling. Øen vil bestå af 233 boliger, der bliver opført i et seks etager højt byggeri. Under byggeriet vil der være en parkeringskælder i fire etager under vandoverfladen med plads til 1.100 biler. Den nye ø bliver forbundet af tre broer og en tunnel, som gør øen til en naturlig del af resten af Nordhavn.

Bag det storstilede projekt med en værdi på 1,1 milliarder kroner står projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S, som består af By & Havn (50 procent), PensionDanmark (40 procent) og Nordkranen (10 procent).

Projektet begyndes til sommer og forventes at stå færdigt i slutningen af 2023. Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Cobe samt tegnestuen Sted, der står for landskabsarkitekturen.

– Vi er glade for at kunne igangsætte de attraktive boliger på en ny ø i Kronløbsbassinet med en helt fantastisk beliggenhed tæt på vand, by og metro. Boligerne skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden på niveauet Guld. I kraft af beliggenhed, tilgængelighed, kvalitet og bæredygtighedscertificering forventer vi en høj efterspørgsel efter boligerne, så vi sikrer vores medlemmer et godt afkast, siger PensionDanmarks administrerende direktør Torben Möger Pedersen.

Byggeriets stueetage er tiltænkt erhverv – butikker, cafeer eller restauranter. Boligerne er ejerlejligheder fra 50 kvadratmeter til 200 kvadratmeter og får alle mindst én altan. I det samlede projekt vil boliger udgøre 24.500 kvadratmeter, erhverv 500 kvadratmeter, boligkælder 5.000 kvadratmeter og parkeringskælder 33.000 kvadratmeter.

NCC står for byggeriet i totalentreprise. Over for Kronløbsøen på Fortkaj vil Jönsson Entreprise i andet halvår 2019 gå i gang med at opføre cirka 7.900 kvadratmeter boligbebyggelse med 81 ejerlejligheder for PensionDanmark, By & Havn og Nordkranen. Via ejendommen etableres adgangsramper til det underjordiske parkeringsanlæg.