Overborgmester vil have 12.000 nye ungdomsboliger i København

Der er stadig behov for flere nye ungdomsboliger i København. Derfor lægger kommunen op til, at der frem mod 2031 skal bygges 1.000 ungdomsboliger om året.

København vokser, og siden 2010 er mere end 30.000 unge i aldersgruppen 18–29 år flyttet til København. Overborgmester Frank Jensen stiller sig derfor i spidsen for den første samlede politik for København som studieby.

– Studieliv handler både om faglighed og om fritid, om boliger og fremtidsmuligheder. København skal være en by, der tilbyder stærke rammer til de mange studerende. Derfor vil jeg blandt andet arbejde for mange flere studieboliger og et tættere samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv, så de studerende kan få lov til at løse virkelige problemstillinger og komme hurtigere i job, siger Frank Jensen.

Overborgmesteren har en ambition om, at der skal opføres 12.000 flere ungdomsboliger i København over de næste 12 år. Med den nye politik vil kommunen også stille skarpt på andre måder at sikre flere gode boliger til de mange studerende, eksempelvis hvordan boligerne kan styrke de studerendes fællesskaber.

– København skal være en studieby for alle, uanset baggrund. Derfor er det godt og vigtigt, at vi studerende tages med på råd, så vi sammen kan sikre, at København også fremadrettet er en mangfoldig by, hvor studerende, elever og lærlinge kan få trygge rammer, indgå i bæredygtige fællesskaber og få en bolig, der er til at betale – uanset størrelsen på forældrenes pengepung, siger Johan Hedegaard Jørgensen, formand for Danske Studerendes Fællesråd.

København er Danmarks største studieby med over 70.000 studiepladser. Der er opført 4.900 nye ungdomsboliger i København siden 2010, og der er 4.400 yderligere på vej som følge af kommunale investeringer i almene ungdomsboliger og en fortsat stigende privat interesse for at opføre ungdomsboliger.