Nye lejligheder på Amager Strandvej klar til indflytning næste sommer. Visualisering: Holscher Nordberg Arkitekter.
Nye lejligheder på Amager Strandvej klar til indflytning næste sommer. Visualisering: Holscher Nordberg Arkitekter.

Projektudviklingsselskabet AG Gruppen står bag byggeriet af 76 nye lejligheder på Amager Strandvej i København. Projektet opføres på en tidligere industrigrund, hvor metalvarefabrikken Baltic førhen havde til huse, men som nu transformeres til i alt 8.641 kvadratmeter eksklusive boliger og erhverv lige ud til Amager Strandpark. Den tidligere fabrik med den attraktive beliggenhed er revet ned, og projektet, som går under navnet No. 130, er allerede under opførelse.

– Når projektet står færdigt til næste år, bliver det med 76 nye, moderne og meget forskellige bylejligheder samt 2 erhvervslokaler i stueetagen lige overfor Amager Strandpark og tæt storbyens pulserende liv. Det har været vigtigt for os at sikre en diversitet i disponeringen af lejlighederne, som matcher de krav, der stilles af nutidens blandede familieformer og mangfoldigheden i byen, siger administrerende direktør i AG Gruppen Robin Feddern.

– Vi har fra starten lagt stor vægt på respekten for den særlige ånd, arkitektur og kulturhistorie, som præger denne del af Amager. Det betyder, at der går en lige linje fra det rekreative naturmiljø tæt på havet, før industrien kom til, til fremtidens blandede boliger, der også præges af nærheden til vandet og det grønne, siger Robin Feddern videre.

Afslutningen af projektet på Amager Strandvej 130 vil samtidig markere afslutningen på et af de sidste større projekter i byudviklingsområdet Amager Strandpark. Området har gennem de seneste 10 år har udviklet sig fra et nedslidt industrikvarter til et nyt attraktivt boligkvarter i København. AG Gruppen har udviklet og opført mere end 300 nye boliger, kontorer og butikker ved Amager Strand.

Projektet er tegnet af Holscher Nordberg arkitekter, og de nye beboere kommer til at nyde godt af den kystnære beliggenhed, optimal udnyttelse af de rekreative muligheder og uderummene med blandt andet altaner eller terrasser til hver enkelt bolig.

Flere får udsigt til Øresund og alle har adgang til skønne, grønne områder i et bynært miljø, som er nemt at komme til og fra. Derudover etableres grønt tag, parkeringskælder, gårdrum og rekreative grønne områder, der udnytter den bevaringsværdige beplantning på grunden som en del af det nye landskabsprojekt.

AG Gruppen har for nylig solgt boligprojektet til det tyske investeringsselskab Patrizia. Colliers har været mægler på sagen, mens Plesner og Accura har repræsenteret henholdsvis sælger og køber.