Hvor lang tid tager det at sælge en lejlighed i København?

Hvor lang tid tager det at sælge en lejlighed i København? Nye tal fra Finans Danmark viser, at det tager længere tid nu end for et år siden.

Ejerlejligheder i København står i gennemsnit til salg i cirka 4,5 måneder. Det er omtrent seks uger længere end for et år siden. Nordhavn og København SV er de bydele i København, hvor udbudstiderne er steget markant.

– Det er især lejlighedsejere i Nordhavn og København SV, som mærker, at det tager længere tid at få deres boliger solgt. Til gengæld sælges ejerlejligheder på Østerbro og i København K med stort set samme hastighed som for et år siden, siger Peter Jayaswal, der er direktør for Realkredit og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Ejerlejligheder i Nordhavn og København SV har i gennemsnit stået til salg i omkring syv måneder. I København SV er udbudstiden fordoblet det seneste år, og i Nordhavn er udbudstiden steget med næsten 70 procent i samme periode.

– De længere udbudstider skal ses i lyset af, at der bygges og sættes mange nye boliger til salg. Samtidig betyder det høje prisniveau, at færre købere kan være med, siger Peter Jayaswal.

De gennemsnitlige udbudspriser i Nordhavn er de højeste i København. Her står en gennemsnitlig lejlighed på 85 kvadratmeter til salg til 5,1 millioner kroner. I København SV koster en lejlighed på tilsvarende størrelse i gennemsnit 4,3 millioner kroner. Til sammenligning er den gennemsnitlige pris på en lejlighed på 85 kvadratmeter i Københavns Kommune 4,1 millioner kroner.

Du kan hente hele statistiken fra Finans Danmark her (PDF).