FSB har nye almene lejligheder på Ørestads Boulevard på tegnebrættet

Nye almene lejligheder på Ørestads Boulevard 49 kan være på vej. FSB står bag de planlagte boliger, der indgår som del af et større projekt.

FSB står bag et projekt med 4 ungdomsboliger og 44 familieboliger på Ørestads Boulevard på en grund, der ejes af et selskab under AP Ejendomme. De almene boliger indgår da også som en del af et større projekt, der er tegnet arkitekterne fra Cobe.

“De 48 almene boliger blandes med private boliger i et samlet byggeri på i alt 217 boliger”, fremgår det af et notat fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Af et andet notat fremgår det, at de 44 familieboliger gennemsnitligt bliver 102 kvadratmeter store, men det dækker dog over store variationer. Projektet indeholder fem to-værelses, 12 tre-værelses og 27 fire-værelses lejligheder. Huslejen for boligerne kommer til at ligge på 1.272 kroner per kvadratmeter årligt.

Det samlede boligbyggeri opføres på Ørestads Boulevard 49 tæt ved Ørestad Gymnasium, Ørestad skole og metrostationen ved Bella Center, og ifølge en projektbeskrivelse skal bebyggelsen danne rammerne for individuelt velfungerende boliger og samtidig understøtte mulighederne for at danne stærke fællesskaber.

“Der er derfor fokuseret på at skabe attraktive og grønne fælles udearealer fremfor at etablere private altaner til de enkelte boliger. De fælles udearealer består af gårdrummet mellem bygningerne, taghaver ovenpå bygningerne samt sociale fællesrum og svalegange med opholdsmuligheder i selve bygningerne. Bebyggelsen består af en række punkthuse med med et fælles gårdrum samt taghaver”, fremgår det af projektbeskrivelsen.

“Alle boliger har køkken-alrum samt et varierende antal værelser. Små familieboliger og ungdomsboliger er placeret i enden af den ene bygning, så de opnår dagslys fra to sider på trods af de dybe bygningskroppe. De øvrige boliger i den nordøstligste bygning er enten gennemlyste eller har dagslys fra to sider. I den sydøstligste bygning etableres almene familieboliger i to plan”, fremgår det videre.

Det forventes, at forventes, at byggeriet af de nye almene lejligheder på Ørestads Boulevard kan gå i gang i midten af 2019, så boligerne står klar til indflytning i midten af 2021.

Byggeriet af de almene boliger ventes at koste knap 118 millioner kroner. Teknik- og Miljøudvalget skulle den 29. april tage stilling til, om projektet skulle godkendes, men sagen blev udsat.