Det svenske ejendomsselskab Heimstaden oplyser, at selskabet køber et endnu et stor projekt med nye lejligheder på Bryggens Bastion af selskabet Bach Gruppen, som står for at udvikle den nye bydel.

– Projektet er en udmærket tilføjelse til vores portefølje, og især de mindre og vedlindrettede lejligheder gør det muligt for os at tilbude lejeboliger med den bedste beliggenhed med et attraktivt udlejningsniveau, siger Christian Fladeland, CIO i Heimstaden.

Masterplanen for Bryggens Bastion er udarbejdet af tegnestuerne Arkitema, Entasis og den nu forhenværende tegnestue Polyform samt landskabsarkitekterne fra Tredje Natur i samarbejde med Københavns Kommune. Den nye bydel skal være et attraktivt, grønt boligkvarter ved Islands Brygge.

Masser af nye lejligheder på Bryggens Bastion i de kommende år

Der opføres otte karréer på syv-otte etager og to højhuse med henholdsvis 23 og 30 etager på grunden ved Faste Batteri, hvor et stort anlagt projekt designet af BIG for flere år siden blev kasseret. Det daværende projekt stødte hårdt ind i finanskrisen.

Sådan kommer Bryggens Bastion til at se ud fra oven.
Sådan kommer Bryggens Bastion til at se ud fra oven.

I det nuværende projekt kommer der i alt 125.000 kvadratmeter byggeri med op til 1.000 blandede boliger Byggeriet bliver fordelt med 75 projekt boliger og 25 procent erhverv, og Bach Gruppen har tidligere solgt 30.000 kvadratmeter til Heimstaden i form af et byggeprojekt, der blev indledt i foråret 2017.

Boligselskabet KAB får en bygning desuden med 97 almene ungdomsboliger, og der kommer en Rema 1000-butik i gadeplan. Udviklingen af Bryggens Bastion ventes at strække sig over frem til 2025-27.

Bydelen får både familieboliger, række- eller byhuse med egen lille have, lejligheder og tagboliger. Derudover er der mulighed for at opføre små boliger, ungdomsboliger og særlige boformer, hvor der er større fællesarealer tilknyttet. For at understøtte fællesskaberne i kvarteret vil der være en række fællesarealer til boligerne i form af lokaler og faciliteter som eksempelvis fælles vaskeri, beboerlokaler, beboerværksteder.

Kvarteret ventes at blive DGNB-certificeret, hvilket er en garanti for et byområde, hvor bæredygtigheden er tænkt ind i alle aspekter af stedet.

Grundlæggende er planen med den nye bydel, at den skal tilpasse sig den omkringliggende historiske bydel på Islands Brygge og Amagerbro og nyfortolke den klassiske københavnerkarré.

Læs meget mere om den nye bydel her.