Flere nye lejligheder i Brygmester Hus i Carlsberg Byen på vej

Snart er der 54 nye lejligheder i Brygmester Hus i Carlsberg Byen på vej. Om bare to år forventes 80 procent af den nye bydel at være færdigudviklet.

Et nyt byggeri med boliger og erhverv er på vej i Carlsberg Byen. Brygmester Hus ligger i den vestlige del af Carlsberg Byen mellem to fredede og bevaringsværdige ejendomme og på grænsen til et af Valbys gamle villakvarterer og tæt på bykvarterets to største grønne områder, J.C. Jacobsens Have og Carl Jacobsens Have.

– Hele Carlsberg Byen emmer af historie, og i netop dette område af byen bliver de kommende beboere med det gamle Carlsberg fra 1847 som nærmeste nabo i særdeleshed en del af denne historie, siger Carlsberg Byens administrerende direktør Jens Nyhus.

Byggeriet er det seneste i en lang række af nyligt igangsatte byggerier, hvilket vidner om, at Carlsberg Byen er inde i den hidtil mest aktive fase i bykvarterets udvikling. Carlsberg Byen forventer, at 80 procent af byggerierne i byområdet vil stå færdig i 2021, når Brygmester Hus er klar til indflytning.

Frem mod 2024 bliver Carlsbergs historiske grund – centralt placeret mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg – forvandlet til et nyt bykvarter, hvor moderne arkitektur spiller sammen med kvarterets mange smukke, bevaringsværdige og fredede bygninger. København får et helt enestående bykvarter med høje tårnhuse, grønne haver, smalle gader og åbne pladser, som danner rammen om 3.100 boliger samt butikker, caféer, kontorer og uddannelses- og kulturinstitutioner.

Allerede nu tager kvarteret tydelig form med beboere i alle aldre og et aktivt butiks- og byliv med supermarkeder, butikker og caféer samt beboere der mødes på tværs i løbeklubben, i vinklubben, til fællesspisning og til sommerfester.

De nye lejligheder i Brygmester Hus indrettes optimalt

Hovedparten af de 54 lyse lejligheder i Brygmester Hus er velegnede til børnefamilier, men bygningen vil rumme alt fra to-seks-værelses lejligheder på 46-131 kvadratmeter. Lejlighederne er optimerede med mange aktive kvadratmeter, og boligerne er fleksible, så man periodevis eksempelvis kan udvide køkkenalrummet.

Alle lejligheder har altan, fransk altan, tagterrasse eller have/terrasse. Derudover har ejendommen en fælles tagterrasse på 3. sal, hvor beboerne kan nyde sommerdagene med udsigt over byen.

Lejlighederne er indrettes med et nordisk look med gulve er lamelplank, og der er gulvvarme i alle rum.

– Med lejligheder indrettet med fokus på mange værelser vil Brygmester Hus især appellere til børnefamilier, som ligeledes vil kunne glæde sig over roen i den nærliggende J.C. Jacobsens Have, siger Jens Nyhus.

Arkitekterne bag byggeriet har videreført Carlsbergs byggetradition, så Brygmester Hus spejler sig i de historiske omgivelser med rødbrune teglsten i facaden og detaljer i gadeplanet, ligesom matchende nuancer ved vinduer, tag og altaner er med til at skabe variation.

Det samlede byggeri er på 11.700 kvadratmeter fordelt på 54 boliger i varierende størrelser, herunder 1.500 kvadratmeter erhverv og parkeringskælder. Når kælderen er færdigbygget, vil der blive mulighed for parkering.

Boligerne i Brygmester hus sættes til salg den 22. april efter først-til-mølle-princippet i Carlsberg Byens showroom i den gamle Maskincentral på Pasteursvej 7 klokken 13-15.

Teamet bag byggeriet består af HHM som entreprenør, Zeso arkitekter, Opland Landskabsarkitekter og Niras ingeniører.

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S ejes af Carlsberg, PFA Pension, PenSam og Topdanmark.

Læs meget mere om Brygmester Hus her.