De gamle klassiske københavnerlejligheder, hvor man enten skal tage bad i håndvasken eller melde sig ind i lokale fitnesscenter for at kunne vaske sig, tynder nu langsomt ud i hovedstaden.

Hvor der i 2010 var 28.009 husstande i Region Hovedstaden uden bad i boligen, er det tal i 2018 faldet til 19.674, et fald på 29,7 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

– Selvom mange flere københavnere har fået installeret bad de sidste ti år, er det stadig lidt overraskende, at så mange husstande fortsat ikke har, hvad man i dagens Danmark må betegne som basale fornødenheder, siger kommunikationschef i Nybolig, Thomas Hovgaard.

– Det går godt i den danske økonomi, den nuværende højkonjunktur og de lave renter er med at få pengene til række længere i de danske hjem. Og netop badet, som er en central del af boligen, er attraktivt at få finansieret, hvis pengene rækker til det, og det bør de gøre i mange københavnerboliger, når man ser på boligprisernes stigning de seneste par år, siger han.

Han forventer, at der om 10 år vil der være meget få, hvis slet ingen, badløse boliger i Region Hovedstaden.

– Der er mange penge at hente hjem i værdistigning ved at få installeret et bad i boligen. Derudover er et nyt badeværelse bestemt noget, som er med til at gøre boligen mere attraktiv og tiltrække flere købere, især hvis valget står mellem to ens boliger, hvor den ene har bad og den anden ikke har, siger Thomas Hovgaard.