Der skal opføres 1.200 boliger, 107.000 kvadratmeter erhverv og 9.500 kvadratmeter butikker og supermarkeder i byudviklingsområdet, hvor halvdelen af grundene nu er solgt.

Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C står for omdannelsen af det 262.000 kvadratmeter store areal, der består af veje, parkeringspladser og jordvolde. Core Property Management har købt byggeretten til 10.000 kvadratmeter udlejningsboliger samt 350 kvadratmeter publikumsorienteret erhverv.

– Hos Core Property ønsker vi at investere i boligprojekter, der henvender sig til almindelige danskere, og som derfor har en husleje, der er til at betale. Det bliver muligt i vores boligprojekt i Høje Taastrup C. Vi finder udviklingsplanerne for hele området gennemtænkte, og vi sætter stor pris på, at kommunens engagement i området er stå stort, at rådhuset flyttes til Høje Taastrup C, siger Niels Lorentz Nielsen, direktør for Core Property Management.

Projektet skal tegnes af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og kommer til at rumme 110 boliger. Byggeriet af projektet forventes at gå i gang i september 2020, og det skal efter planen være færdigt i begyndelsen af 2022.

Også hos Høje Taastrup C glæder man sig over, det nye boligprojekt, som flugter med visionen om at skabe en attraktiv bydel, der binder byen sammen og etablerer nyt i området.

– Den nye aftale betyder, at vi har nået en milepæl med 50 procent solgte byggefelter, og vi er kommet et stort skridt nærmere realiseringen af vores ambitiøse vision for Høje Taastrup C. Vi er glade for, at Core Property deler vores syn på områdets store potentiale, og vi glæder os til at samarbejde om dette attraktive byggeri, som med sin variation af boligtyper og de arkitektoniske ambitioner et ønskeprojekt for os, siger direktør Lars Bloch fra Høje Taastrup C.

Høje Taastrup C involverer hele det centrale Høje Taastrup, som om få år vil fremstå totalt forvandlet til et bycentrum, der bliver kommunens grønne og pulserende bydel med masser af liv og oplevelser i det urbane parkmiljø. Centralt i det grønne hjerte af Høje Taastrup C flytter cirka 3.000 nye borgere ind i områdets række- og punkthuse eller karrér på op til seks etager. Nogle af bygningerne skal skabe rum for detailbutikker i stueetagen, der kan servicere de nye indbyggere samt cirka 4.000 nye medarbejderne i de virksomheder, som flytter til bydelen.

Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C er ansvarligt for salg af byggeretter og byggemodning af projektområdet, samt for udførelse af lokal infrastruktur og etablering af et parkstrøg og parkeringsarealer. Selskabet står også for markedsføring af området overfor investorer og kommende beboere. Høje-Taastrup Kommune er ansvarlig for den overordnede infrastruktur.

Core Property Management udbyder og forvalter unoterede ejendomsfonde med ejendomme i Danmark, Tyskland og Polen. Selskabet har fokus på boligejendomme i storbyer med vækst og forvalter ejendomme for godt 23 milliarder kroner med 14.100 lejemål fordelt på ni ejendomsfonde.

Selskabet blev stiftet af Niels Lorentz Nielsen og John Fisker Bødker og har desuden Nykredit, Spar Nord og Sydbank i ejerkredsen.