Nu sætter Danica Pension første etape af 50 eksklusive boliger til salg på det nye, store, rekreative område syd for indsejlingen til Hellerup Havn. Tuborg Strandeng er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og det er NCC, der skal opføre byggeriet.

I den kommende tid skyder de to første, skulpturelle kysthuse op ved kanten af Øresund beklædt med gyldne, brændte sten i stil med dem, som Lundgaard & Tranberg Arkitekter valgte til Skuespilhuset ved Københavns Havn. Boligerne vil falde smukt ind i det kuperede, rekreative landskab på strandengen med mindre træer, lave buske og græsser, og de kommer til at ligge direkte i vandkanten med flere terrasser, altaner og balkoner.

Bygherren Danica Pension har allerede oplevet en stor forhåndsinteresse for boligerne blandt potentielle købere.

Et kig ind i en af lejlighederne i Tuborg Strandeng. Visualisering: Lundgaard & Tranberg Arkitekter.
Et kig ind i en af lejlighederne i Tuborg Strandeng. Visualisering: Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

– Forhåndsinteressen viser, at der er en efterspørgsel efter eksklusive ejerboliger tæt på kulturoplevelser og arbejdspladsen i storbyen, men uden at gå på kompromis med fred og ro i smukke naturomgivelser. Det frister i bogstavelig forstand at have Øresund lige uden for døren med masser af muligheder for at leve et aktivt liv på og ved vandet, siger Robert V. S. Nellemann, projektudviklingsdirektør i Danica Pension.

Ingen boliger bliver ens

De kommende beboere kan med en 270 graders ugeneret udsigt over Øresund og strandengen nyde havet og naturen året rundt. Gåturen til en båd i Hellerup Havn er kort og lokker en dukkert eller en tur i havkajakken, er der hurtig og nem adgang fra sydvendte inderhavne med brygger og badetrapper for foden af boligerne.

Balkon til en af lejlighederne i Tuborg Strandeng. Visualisering: Lundgaard & Tranberg Arkitekter.
Balkon til en af lejlighederne i Tuborg Strandeng. Visualisering: Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

I første omgang opføres to kysthuse med i alt 50 boliger på mellem fire og 13 etager. I de næste etaper følger yderligere 117 ejerboliger fordelt på yderligere tre kysthuse. Boligerne varierer i størrelse fra cirka 160-320 kvadratmeter.

Alle boliger bliver forskellige og vil afspejle ejernes individuelle ønsker til indretning. Men boligerne er også meget fleksible. Hvis der i fremtiden bliver brug for flere eller færre rum, at flytte køkkenet eller etablere et ekstra badeværelse, så betyder en særlig konstruktion med installationer i gulvet, at det bliver langt nemmere at ændre rumfordelingen.

Boligerne i de første to kysthuse forventes indflytningsklare i 2021 og er sat til salg den 24. oktober 2018 til priser fra 15,5 millioner kroner. Home ved Lone Bøegh Henriksen er valgt som ejendomsmægler.