Visionen for området er at give beboerne mulighed for at bo midt i storbyen, ud til et stort rekreativt friareal og på kanten af kysten til Øresund. Beboerne vil få by, havn og flot landskab lige uden for døren. Samtidig vil de bo i eksklusive lejligheder med mulighed for individuel indretning af boligen efter egne præferencer og behov. Byggeriet går i gang i næste måned og forventes at være færdigt i begyndelsen af 2022.

– Vi glæder os til at komme i gang med denne spændende byggesag. I forvejen opfører vi udlejningsboliger i byggeriet Bakkedraget i samme område, så nu kommer vi et stort skridt nærmere en realisering af de visioner, der er udviklet for dette attraktive sted, siger direktør Palle B. Rasmussen, NCC Danmark.

Danica Pension købte i december 2015 Tuborg Syd-grunden af Carlsberg,og pensionsselskabet er nu bygherre for udviklingen af eksklusive boliger på den unikke grund i Hellerup nær København og få meter fra Øresund.

Tuborg Havn har tidligere huset bryggeriet Tuborg og havnevirksomheden Tuborg Havn. Området har været under udvikling fra industri til boligområde gennem de seneste årtier. Det nye, samlede boligområde er den sidste del af denne transformation.

– Vi har store ambitioner for dette historiske ejerlejlighedsbyggeri. Området med strandengen og placeringen på den udvidede kyst til Øresund er meget unik og for at leve op til dette, bygger vi boliger i en exceptionel høj kvalitet. Det kommer først og fremmest de kommende beboere og ejere af lejlighederne til gode, men vi forventer også, at det giver et godt afkast til vores pensionskunder, ligesom vi ønsker at levere et nyt og unikt vartegn til Hellerup og København, siger Andre Scharf, der er administrerende direktør i Danica Ejendomme.

Projektets øvrige parter omfatter Lundgaard & Tranberg Arkitekter og landskabsarkitekt Julie Kierkegaard, mens MOE deltager som rådgivende ingeniør. Agenda Property er bygherres projektudvikler, Cowi deltager som bygherrerådgiver og Plesner er juridisk rådgiverfor bygherre.