Byggeriet af anden etape af den nye Odense bydel Munkebjerg Park blev skudt i gang den 2. maj 2019 med dobbelt første spadestik på et 5.300 kvadratmeter flerbrugerkontorhus og Lidl’s store dagligvarebutik. Samtidig blev der afholdt rejsegilde for 145 lejligheder, der forventes indflytningsklar fra i slutningen af 2019.

Den nye bydel i Odense udvikles af Barfoed Group, mens Juul | Frost Arkitekter har udformet lokalplanen, der viser, hvordan bydelen kan indrettes med blandet bolig- og erhvervsbebyggelse og ikke mindst grønne og rekreative omgivelser.

Netop de grønne omgivelser og nem adgang til infrastruktur er nogen af de elementer, der skal gøre bydelen særligt attraktiv for både beboere og erhverv.

– Munkebjerg er et spændende udviklingsområde. Vi har sat alle tegnestuens tværfaglige kompetencer inden for bygning og bebyggelse, by, byrum og landskab i spil for at sikrer sammenhængen mellem den overordnede udvikling af bydelen og det konkrete bolig- og erhvervsbyggeri samt landskabet. Det skaber de bedst mulige rammer for at hverdagslivet i den nye bydel og merværdi for beboere og brugere, siger Flemming Frost, stiftende partner i Juul | Frost Arkitekter.

Høje boligstandarder

De 145 boliger bliver alle lejeboliger i varierende størrelser, herunder en række penthouselejligheder.

I slutningen af 2019 ventes de 145 nye lejligheder i Munkebjerg Park klar til indflytning.
I slutningen af 2019 ventes de 145 nye lejligheder i Munkebjerg Park klar til indflytning.

Boligbebyggelserne er udformet som to s-formede bygningskroppe, der springer mellem fire og otte etager, og de kommer til at fremstå i Petersen tegl. I udformningen af boligerne er der fokus på høje boligstandarder. Samtlige boliger får rummelige altaner, flere af lejlighederne to altaner: en vest- og en østvendt, samt direkte adgang til de grønne fællesområder.

Juul | Frost Arkitekter har også tegnet den 1.200 kvadratmeter store dagligvarebutik til Lidl, der med messingbegrønnede facader og grønt tag skal understrege bydelens parkmæssige karakter.

– Samarbejdet har været præget af en resultatorienteret dialog og et fokus på vedvarende kvalitet i byggeriet. Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde med Barfoed Group om udviklingen af Munkebjerg Park, herunder de studie- og seniorboliger vi netop nu er ved at tegne, siger Flemming Frost.