Nemmest at finde ønskeboligen i Odense

Ny undersøgelse viser, at der generelt set er en sammenhæng mellem den efterspørgsel der er fra de boligsøgende i Odense, og udbuddet af lejeboliger.

Akutbolig.dk har undersøgt de boligsøgendes krav til antallet af værelser i deres kommende bolig, og sammenlignet det med udbuddet af ledige et til fire-værelses boliger i landets ti største byer.

Generelt set er fordelingen af udbud og efterspørgsel på lejeboliger i Odense i bedre balance sammenlignet med landets øvrige storbyer. Det kan derfor antages, at det er nemmere at få fingrene i ønskeboligen, hvis man søger i Odense. Dette kan konkluderes, da udbud og efterspørgsel har en maksimal afvigelse på 7 procent.

Selvom fordelingen mellem udbud og efterspørgsel er fordelt nogenlunde ligeligt, kan det dog stadig godt betale sig at sigte efter en af de større boliger i Odense. Udbuddet af boliger på minimum tre værelser, er nemlig større end efterspørgslen fra de boligsøgende.

Vælger man en større bolig, kan man med fordel, som studerende, flytte sammen med sine bedste venner, eller som par vælge at få et ekstra værelse med plads til kontor, gæsteværelse eller noget helt tredje. Plads er en luksus, og dette kan i mange tilfælde være med til at gøre den kommende bolig endnu mere ønskelig.

Se hele undersøgelsen her

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har undersøgt de boligsøgendes præferencer i forhold til antallet af værelser. Undersøgelsen er baseret på data om 46.954 brugeres konkrete søgekriterier i landets ti største byer. Data om udbuddet af boliger er baseret på data om 21.031 boliger i de ti byer, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i 2018.