I december 2017 indgik PFA en aftale om erhvervelse af 50 procent af kapitalandelene i arealudviklingsselskabet Gartnerbyen P/S i den helt nye bydel i Odense, Gartnerbyen. Udover ejerskabet i arealudviklingsselskabet erhvervede PFA to byggegrunde, hvor der nu er opført råhus og tagkonstruktion på 156 nye lejeboliger, hvoraf 36 opføres efter PFA Seniorboligstandard. Byggeriet forventes helt færdigt i tredje kvartal 2019.

PFA afholdt i går rejsegilde på byggeriet med deltagelse af Chief Portfolio Manager for ejendomme i PFA Mikael Fogemann, ejer og administrerende direktør Allan Nielsen fra entreprenøren H. Skjøde Knudsen samt projektets håndværkere, repræsentanter fra Arkitema Architects og bygherrerådgivere.

– Det traditionelle rejsegilde markerer et vigtigt første skridt for et af de første boligbyggerier i Gartnerbyen. Byggeriet skrider planmæssigt frem, og vi glæder os til i 2019 at kunne byde de nye beboere velkommen i den spritnye bydel, der både ligger grønt og samtidig tæt på byen. Vi vil samtidig benytte lejligheden til at takke vore samarbejdspartnere, og vi ser frem til det videre arbejde, siger Mikael Fogemann, Chief Portfolio Manager i PFA, i forbindelse med arrangementet.

Området bliver udviklet i samarbejde med entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen, som er totalentreprenør og udvikler samt Odense Kommune.

PFA’s samlede investering i Gartnerbyen beløber sig til et trecifret millionbeløb, der går til henholdsvis boliger og arealudvikling på grunden, som tidligere dannede rammen om gartnerivirksomheden GASA’s hovedkvarter – heraf navnet Gartnerbyen.

De 156 nye lejeboliger bliver en del af PFA Boliger, som PFA’s kunder har fortrinsret til.