Ejendomsmægler Asger Olsen fra Gudme på Sydfyn har fået til opgave at sælge den private ø Halmø ud for Ommel på Ærø. Ifølge Fyens.dk kommer prisen på Halmø op på et niveau, der ligger langt over den offentlige ejendomsvurdering.

– Du kan ikke købe den til den offentlige vurdering, det vil jeg gerne understrege. Vi er oppe i tocifrede tal. Den bliver ikke solgt for under 15 millioner. Det er ikke, fordi der ikke er købere til sådan en ø, men den bliver ikke bare foræret væk, slår han fast, siger han til avisen.

Ægteparret Peter og Gitte Didrichsen har ejet Halmøgård i over 40 år, men har nu besluttet at sælge den.

På ejendomsmæglerens hjemmeside fremgår det, at man skal kontakte ham for at få oplyst prisen på Halmø. Her beskrives øen som “sandt naturparadis med et alskens fugleliv og naturtyper”.

Ifølge mægleren består øen består landskabsmæssigt af en langstrakt bakkekam, som hæver sig ni meter over havet.

“Bakkekammen er tilstrækkelig lang og flad til at den tidligere har været brugt som air-strip for mindre propelfly. Fra bakkekammen glider landskabet stille ud i de vidtstrakte strandenge med småsøer, overdrev, sommerfugle og alskens dyreliv, og der er i sagens natur en formidabel fuglejagt på Halmø”, skriver ejendomsmægleren.

Den 200 kvadratmeter store stråtækte beboelse ligger ifølge Asger Olsen sydvendt med panoramaudsigt ud over havet. Der er ingen offentlig transport eller nysgerrige besøgende på Halmø.

“Så med Halmø får man muligheden for et meget privat hide-away, med sin helt egen Ø midt i et vældigt og fredfyldt naturområde og dog kun en kort flyve- eller sejltur fra civilisationen”.