Silvans første byggemarked åbnede i Slagelse i 1968, og dengang var det et fænomen, som danskerne aldrig før havde set. Idéen til et supermarked for byggematerialer kom især fra USA, og konceptet landede i et Danmark i fremgang.

Selvom der var flere penge mellem hænderne rundt om i Danmark, byggede hele gør-det-selv-konceptet på ønsket om at spare penge. Samtidig skød der nye parcelhuse op som aldrig før, og danskerne gik næsten med det samme i gang med at renovere, forskønne og udvide parcellen med nye terrasser, haveanlæg og udestuer.

Vi benytter vores 50-års jubilæum til at udvide sortimentet på en lang række punkter

– Danskerne er selvfølgelig stadigvæk optaget af at forbruge, men de går også vældig meget op i at skabe. Derfor bruger vi også i dag rigtig meget energi på at fastholde positionen som hele familiens byggemarked, hvor man kan få gode råd til stort set hvad som helst, der har med gør-det-selv at gøre. Vi benytter vores 50-års jubilæum til at udvide sortimentet på en lang række punkter, for vi vil gerne tilbage til at være et rigtigt byggemarked, hvor man kan få store pakker med søm og skruer, VVS, træ, gips og alt det hel- og halvprofessionelle værktøj, som selvfølgelig hører med. Men vi satser også nye kræfter på for eksempel SmartHome, indretning, planter og brænde, som vi nu sælger hele året. Vi glæder os rigtig meget til at præsentere kunderne for alt det nye i forbindelse med vores jubilæum, siger Jesper Kaiser, varehuschef i Silvan Odense.

Silvan handler stadigvæk om det gode gammeldags købmandskab, og derfor bliver den runde fødselsdag ikke fejret med balloner og store fester. I stedet har indkøbscheferne brugt alle kræfter på at forhandle Danmarks laveste priser hjem på 50 kampagnevarer, som der er ét nyt af hver dag fra fredag den 31. august, når jubilæet går i gang. For at se dagens slagtilbud kan man blandt andet følge med på Silvans Facebook-side eller se de jubilæumsaviser, der udkommer frem til midten af oktober.

– Vi har lagt os i selen for at finde nogle af de varer, som danskerne holder mest af og tilmed til priser, der er næsten lige så stor en nyhed, som dengang vi åbnede vores første byggemarked, siger Jesper Kaiser.

Silvans byggemarkeder henvender sig først og fremmest til den private gør-det-selv-kunde. Foruden 18.000 faste varer fører Silvan et sæsonpræget sortiment og yderligere tusindvis af bestillingsvarer, som kan købes på nettet og leveres enten derhjemme eller i butikkerne via Click & Collect-systemet.