Peter Mortensen (CarpEnter Cph) og Martin Hartman (Hartmann) er de to venner der står bag designet af Junckers Hexparket.

– Vi har skabt det mest bæredygtige og innovative gulvdesign for Junckers. Det er en nyskabelse indenfor gulvdesign og så er det 100 procent bæredygtigt, udtaler Peter Mortensen og Martin Hartman.

I det kreative møde mellem Peter og Martin, opstod idéen om at skabe et design der kunne udnytte træet på en ny og bæredygtig måde i selve produktionsfasen og samtidig, forædle et eksisterende produkt. De fik øje på et uudnyttet materiale i produktionen af gulve; de korte længder. De så her en mulighed for at skabe et design der både er nyt og attråværdigt, samtidig med at være en optimering af et eksisterende produkt. Lidt som at “finde en sten og polere den”.

– Vi har arbejdet ud fra et ønske om at skabe et enkelt og smukt gulvdesign, der er bæredygtigt og samtidig adskiller sig fra de mere velkendte og traditionelle parketgulv, udtaler Peter Mortensen og Martin Hartman.

Den kreative proces i udviklingen af en form, der både udnytter de korte længder og har indbyggede design muligheder, blev styret af 2 dogmer: “Kombinationsmuligheder i form og træsort/ farve” og “Nye måder at arbejde med gulvbelægning og kant-finish”.

Peter Mortensen (CarpEnter Cph) og Martin Hartman (Hartmann) er de to venner der står bag designet af Junckers Hexparket.
Peter Mortensen (CarpEnter Cph) og Martin Hartman (Hartmann) står bag designet af Junckers Hexparket.

Valget faldt på hexagonen – en form der kan kombineres på mange måder, både farvemæssigt og som et designelement i sig selv. Hver enkelt Hexparket består af tre stykker træ, der kan kombineres på utallige måder alt efter hvilket udtryk man vil opnå.

De enkelt parketelementer kan også designes i flere træsorter og man kan på den måde, udvikle sit eget unikke gulvdesign. Den tredimensionelle effekt kan fremhæves mere eller mindre, alt efter ønske.

Hexparket kan bruges til mere end gulvbelægning og bliver allerede brugt som designelement af indretningsarkitekter på vægge og enkelte møbler. Derudover er det muligt at lægge Hexparket så det, på en måde, fungerer som et gulvtæppe med mulighed for en individuel og dynamisk afslutning på selve kanten af det lagte gulv.

Hexparket er både et materielt og socialt bæredygtigt produkt. Værdien af træet forædles, uden spild, og der skabes nye arbejdspladser i processen med at producere det nye gulvdesign.