Tarkett viser nye muligheder med bæredygtige vinylgulve

Snowtopped er en installation skabt af Tarkett i samarbejde med svenske Note Design Studio. Udstillingen viser nye designmuligheder med materialer, der normalt bruges til gulvlægning.

Højt over byens tage med en panoramisk udsigt over den svenske hovedstad vil udstillingen ”Snowtopped” blive præsenteret under Stockholm Design Week 2019.

Med inspiration fra det nordiske vinterlandskabs bløde og bølgende silhuetter er udstillingen formet som et landskab af snetoppe i forskellige størrelser og former, der skaber en eneståede scene. Et fantasifuldt landskab, som besøgende ved udstillingen kan vandre rundt i med en følelse af at være omgivet af sne uden at vide, hvad der egentlig skjuler sig nedenunder.

Farveskalaen skifter fra de kølige hvide til lysegrå toner, og materialets subtile mønstre skaber skinnende effekter, der nemt kan minde om forskellige lag sne.

– Vi ønskede at skabe et miljø, hvor materialets alsidighed og fleksibilitet fremhæves på en helt uventet måde, forklarer Charlotte Ackemar fra Note Design Studio.

Snowtopped er skabt med Tarketts homogene og bæredygtige vinylgulve i iQ-serien, et gulvmateriale, der i særdeleshed ses i mange offentlige rum verden over, og som er blevet fremstillet i Sverige siden 1940’erne.

Snowtopped udstillingen er en fortsættelse af et vellykket samarbejde mellem Tarkett og Note Design Studio, der blev indledt sidste år på Stockholm Furniture Fair 2018, hvor de sammen skabte installationen ’’The Lookout’’, der løb med The Editors’ Choice Award for Best Stand. Herudover vandt The Lookout prisen Small Interior of the Year ved det prestigefyldte Dezeen Awards 2018 og blev ligeledes nomineret til Frame Awards 2019.

Snowtopped installationen, skabt af Tarkett i samarbejde med Note Design Studio, viser nye designmuligheder med Tarketts materialer ved at lege med farver og former, der ligner sne.