Molteni’s spisebord Ava lanceret i samarbejde med Foster + Partners

Det nye spisebord Ava er desigenet med udgangspunkt i et konferencebord, som Molteni og stjernearkitekterne fra Foster + Partners udviklede som en del af serien "Elements".

Samarbejdet mellem Foster + Partners og Molteni begyndte med designet af en sofa i 2006. Siden har det udviklet sig, og de britiske stjernearkitekter og den italienske møbeldesigner stod sammen bag en serie af kontormøbler for Molteni’s søsterselskab Unifor. Serien med navnet “Elements” omfattede blandt andet det konferencebord, som designet af det nye spisebord Ava er udviklet med udgangspunkt i.

Ifølge Mike Holland, der står i spidsen for Foster + Partner’s afdeling for industriel design, udforsker spisebordets design den varme og det potentiale, der ligger træet som materiale for at skabe bæredygtige, modulære møbler, der både kan anvendes på kontoret og i boligen.

– Omfanget af “Elements” for Unifor demonstrerede de modulære møblers muligheder. Vi ønskede at finde frem til den samme fleksibilitet og nøjagtighed i detaljerne gennem et helt andet materiale, der egner sig bedre til hjemlige omgivelser, siger han.

Inspireret af blandt andet letvægtsfly og lette broer består spisebordet af de grundlæggende elementer – en midtersektion og en udkraget ende – der kan kombineres til et bord i forskellige længder. Bordets brolignende struktur skal gøre det til et skulpturelt møbel i et minimalistisk design med en finish af høj kvalitet. De to elementer samles på en måde, der skal referere til arkitektonisk traditioner.

Bordet fåes både i valnød og eukalyptus, og bordpladen leveres i de tre standardstørrelser 2,9, 3,4 og 3,8 meter.

Molteni blev grundlagt af Angelo Molteni i 1934, mens Foster + Partners blev grundlagt af stjernearkitekten Norman Foster i 1967. I Danmark har Foster + Partners designet Elefanthuset i Københavns Zoo, Copenhagen Towers i Ørestad samt Ferrings kommende domicil helt ud til Øresund tæt ved Københavns Lufthavn.