Ikea har modtaget tre rapporter om hændelser, hvor den del af Sundvik puslebord/kommode, der kan klappes op og ned, har løsnet sig, og barnet er faldet ned fra puslebordet. I alle hændelserne blev sikkerhedsbeslagene ikke brugt i henhold til instruktionerne. Det skriver Ikea i en pressemeddelelse.

– Sikre produkter har altid førsteprioritet i Ikea, og vi er meget kede af at høre om hændelserne, men taknemmelige for, at børnene, så vidt vi ved, har det godt. Ikea har nu gennemført sikkerhedsforanstaltninger og vil forbedre produktkommunikation yderligere, siger Emelie Knoester, Children’s Business Area Manager, Ikea of Sweden.

Ikea har oplevet, at kunderne bruger produktet som et puslebord, der dagligt klappes op og ned, og ikke bruger sikkerhedsbeslagene i henhold til instruktionerne. Den tilsigtede brug er at møblet først anvendes som puslebord til små børn. Og derefter, når man ikke længere har brug for puslebordsfunktionen, kan produktet bruges som opbevaringsmøbel.

Som en forebyggende sikkerhedsforanstaltning beder Ikea alle kunder, der har et Sundvik puslebord/kommode, om at kontrollere at det er samlet korrekt i henhold til samlevejledningen. Hvis man ikke kan finde eller har mistet sikkerhedsbeslagene, kan man kontakte Ikea og få tilsendt nye.

Kunder kan få flere oplysninger på www.ikea.dk, eller kontakte Ikea på telefon på 70 15 09 09. Kunderne behøver ikke forevise købsbevis, som eksempelvis kvittering.

Ikea er af den overbevisning, at produktet er sikkert, når det anvendes til den tilsigtede brug og i henhold til instruktionerne.