Der er intet som musik, der på et splitsekund kan sætte den helt rette stemning i hjemmet. Hele 65 procent af den unge generation mener faktisk, at musik skaber en følelse af at være hjemme, uanset hvor man befinder sig.

Derfor er det også en selvfølge, at et af verdens største møbelhuse netop har lanceret deres første højtalere til hjemmet. Eneby højttaleren er bærbar og tilsluttes via bluetooth, så man nemt kan afspille lyd hvor som helst.

Artiklen fortsætter under galleriet…

Folk bruger mere tid sammen, hvis de lytter til musik. Det viser den seneste ”Life at Home” rapport, som Ikea netop har lavet på baggrund af mere end 12.000 interviews verden over. Generelt bidrager positive lyde til, at man føler sig både inspireret og elsket.

På baggrund af de meget klare tilkendegivelser om, hvad musik betyder for hjemmet fra mennesker over hele verden, satte Ikea sig for at udvikle sit bud på et sæt trådløse højttalere, der let kan integreres i hjemmet. Vel at mærke til priser, hvor de fleste kan være med.

– Traditionelt set opfatter mange belysning som det, der skaber en hyggelig og hjemlig atmosfære. Men vi ved nu, at musik er mindst lige så vigtigt. Musik er tit meget følelsesladet, og man kan derfor med et enkelt tryk på en knap eller på telefonen skabe en hjemlig atmosfære. Når man sætter musik på, forvandler man rummet og gør det personligt, siger Julie Grue, Commercial PR Responsible, Ikea Danmark.

Eneby bluetooth-højtaleren, som er i varehusene nu, passer perfekt ind i Kallax reolen, og de kan også stå frit på for eksempel et bord eller hylde eller monteres på væggen. Højtaleren fås i to forskellige størrelser til henholdsvis 699 kroner og 399 kroner

Eneby er første skridt fra Ikea ind på markedet for musik og lyd. Næste år lancerer Ikea desuden kollektionen Symfonisk i samarbejde med Sonos. Kollektionen kommer til at rumme en række forskellige produkter, og kombinerer således Ikea og Sonos’ forskellige ekspertiser i bolig og lyd.