Nu er det muligt at købe en bolig i Strandterrasserne – et nyt boligbyggeri på Søndre Havn, der har fået sit navn på grund af bygningens trappelignende udformning og det store fokus på at inddrage den omkringliggende natur.

Byggeriet, som opføres af selskabet Aberdeen Standard Investments, skal rumme 54 boliger fordelt på både ejerlejligheder, byhuse i to etager og penthouselejligheder i størrelsen 63-171 kvadratmeter, fordelt på to-fire værelser. Prisen på lejlighederne starter på 2.400.000 kroner.

Arkitektfirmaet COBE står for udformningen af Strandterrasserne og har lagt særlig vægt på åbenhed – både mod naturen udenfor, men også i forhold til at skabe åbne rum indvendigt i boligen. Alle lejligheder har vinduer, der spænder fra gulv til loft og trækker lyset ind.

Visualisering af køkkenalrum i en lejlighed i Strandterrasserne. Visualisering: COBE.
Visualisering af køkkenalrum i en lejlighed i Strandterrasserne. Visualisering: COBE.

– Strandterrasserne med COBE’s arkitektur er et godt bud på den kvalitet, som vi gerne vil have på Søndre Havn, siger Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

– Det bliver en rigtig fin ramme om beboernes livskvalitet, samtidig med at bygningen skaber arkitektonisk variation i bydelen og en høj grad af samspil med den omgivende natur, fortsætter hun

Direkte udsigt til Køge Bugt

Strandterrasserne ligger på to af siderne ud til de kommende grønne almindinger, der trækker naturen ind fra strandengen.

Visualisering af terrasse med havudsigt i Strandterrasserne. Visualisering: COBE.
Visualisering af terrasse med havudsigt i Strandterrasserne. Visualisering: COBE.

Selve gårdrummet åbner sig ud til den kommende promenade Engkanten, den fredede strandeng og Køge Bugt, og trækker strandengen helt ind i bebyggelsen med planter som siv, græs, marehalm og vilde blomster. Også bygningens farve og materialevalg er inspireret af den nærliggende strands grålige og sandfarvede toner.

Bygningens særlige trappelignende struktur gør det muligt at etablere private tagterrasser til mange af boligerne, mens de resterende får altaner eller terrasser på terræn – og omkranset af grønne arealer og med kig til Øresund er udsigten sikret.

Aberdeen forventer, at byggeriet er indflytningsklart i begyndelsen af 2020.


Åbent hus

Danbolig holder åbent hus de kommende søndage klokken 11-12 på byggepladsen på Søndre Badevej i 4600 Køge.

Danbolig Køge står for salget af lejlighederne, der åbnede på Søndre Havnedag, lørdag den 25. august. Ejendomsmægler Søren Lauritsen fra Danbolig kan kontaktes for mere information om boligerne på telefon 56 66 20 00 eller mail koege@danbolig.dk.

Læs mere på strandterrasserne.dk.