Sulfo, opsvulmede hænder og våde viskestykker, toppet med den evindelige diskussion om, hvem der skal tage opvasken, er stadig hverdag for knap en tredjedel af alle danske husstande.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, som Nybolig har analyseret, har 68 procent af alle danske husstande installeret en opvaskemaskine. Til sammenligningen havde 29 procent af alle husstande opvaskemaskine i 1990. En stigning på 134 procent.

Ifølge Nybolig er det typisk i mindre boliger, at det kan være svært at finde plads til en opvaskemaskine.

– Hvis man har et lille køkken og er en lille husstand, kan den plads, en opvaskemaskine optager, måske bruges mere hensigtsmæssigt, men det er stadig lidt overraskende, at ikke flere har en opvaskemaskine i dag, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Han anser en opvaskemaskine som en hygiejnefaktor i en moderne bolig og mener, at det for de fleste i forbindelse med et boligsalg vil forvente, at der er installeret en opvaskemaskine.

– Opvask i hånden appellerer nok ikke så meget til de yngre generationer, som er på vej ind på boligmarkedet. Jeg tror, at vi vil se, at flere og flere boliger med tiden får installeret en opvaskemaskine, ligesom vi kan se, der siden finanskrisen er kommet flere til, siger Thomas Hovgaard.