Overgangsperioden for den nye installationsbekendtgørelse udløber 30. juni 2019, og det vil sige, at el-installatører derefter skal følge de nye regler. Det påvirker blandt andet arbejdet med boligtavler i nye installationer.

Derfor har Danmarks største stål- og teknikgrossist Lemvigh-Müller produceret en række nye boligtavler, som netop lever op til de nye krav og standarder. De har blandt andet to RCD’er, der er ligeligt fordelt på grupperne, og de fås færdiglavede, så de er klar til montering, skriver Lemvigh-Müller i en pressemeddelelse.

– Vi vil gerne gøre en travl arbejdsdag lidt lettere for installatører, og derfor har vi produceret de her færdiglavede boligtavler, som er ready to go. Vi har også sørget for mere monteringsplads, og tavlerne fås i forskellige størrelser, så de passer til den enkelte opgave, fortæller Jesper Lund Andersen, kategorichef hos Lemvigh-Müller.

Unite boligtavlerne kan fås i Lemvigh-Müllers håndværkerbutikker rundt om i landet, de kan bestilles online i grossistens webshop på lemu.dk med dag til dag-levering, og så fås de i flere forskellige størrelser alt efter den enkelte opgave.

I en brochure fra Lemvigh-Müller kan installatører få et overblik over sortimentet samt  anbefalinger til, hvordan man arbejder med boligtavlerne – blandt andet om man skal gå efter 10A eller 13A automatsikringer i boligtavlerne, og hvad man skal være opmærksom på, når man installerer en ny gruppetavle i en gammel installation.

Brochuren kan ses her.