Lavprisbyggemarkedet Jem & Fix løber med den eftertragtede titel lige for snuden af den jyske 10-4 byggemarkedskæde.

Det viser PriceRunners årlige pristjek af danske byggemarkeder, hvor priserne på en række almindelige byggemarkedsprodukter er blevet tjekket og sammenlignet.

Pristjekket er gennemført i uge 21. 26 typiske produkter, som ”Gør-Det-Selv” kunden ofte køber, er blevet pristjekket og sammenlignet. Den samlede pris for hele ”indkøbslisten” har afgjort hvilke af de danske byggemarkeder, der er det billigste.

– Tillykke til Jem & Fix med titlen. Endnu en gang henter Jem & Fix titlen som Danmarks billigste byggemarked hjem, og det er flot i et marked med stadigt større konkurrence, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Tæt løb om prisen som Danmarks billigste byggemarked

Det er tæt løb denne gang, der afgør hvilken byggemarkedskæde, der kan kalde sig Danmarks billigste byggemarked.

Og netop det at tjekke priser, så den laveste pris altid sikres til kunderne, er ikke bare et årligt men et dagligt tjek for Jem & Fix.

– Hos Jem & Fix lover vi vores kunder, at vi har markedets laveste priser, og det arbejder vi målrettet med at sikre hver dag ved hjælp prisovervågning af konkurrenter med både fysiske butikker og webshops. Vores priser gælder både på jemogfix.dk og i vores 121 butikker i hele Danmark, hvor vi fortsat oplever en stærkt stigende kundestrøm, som jeg anser for at være tegn på, at vores koncept med høflig selvbetjening og lavpris passer godt til de danske forbrugere. PriceRunners kåring af Jem & Fix for syvende år i træk slår det fast med syvtommer søm, at vi er Danmarks billigste byggemarked, og det er vi rigtig stolte af, siger Casper Bundgaard-Laursen, der er indkøbs- og logistikchef for Jem & Fix.

Prisanalysen viser, at det er som med gynger og karruseller i byggemarkederne. De enkelte byggemarkeder billigere på nogle produkter og dyrere på andre produkter og derfor kan det være forbrugerens indkøbsbehov, der i sidste ende afgør hvilken byggemarkedskæde, der er den billigste.

– Vores analyse af de danske byggemarkeder viser, at konkurrencen er blevet voldsomt skærpet de senere år. Kæderne er blevet skarpere på prisen og den store prisforskel samlet mellem kæderne er blevet meget mindre, siger Martin Andersen.

Jem & Fix, 10-4 og Bauhaus er de tre billigste byggemarkeder og derefter følger de øvrige store byggemarkedskæder, der alle ligger forholdsvis tæt i priser.

– Vi har udelukkende set på prisen på identiske eller tilsvarende produkter for at vurdere hvor forbrugerne kan handle til den billigste pris. Der er naturligvis forskel på graden af service og rådgivning i de forskellige byggemarkeder og det er også et element forbrugerne kan tage i betragtning, når de vælger byggemarked, siger Martin Andersen.

Forskellige priser på samme produkter

PriceRunner har tjekket og sammenlignet priserne på 26 produkter, der enten er identiske eller har samme specifikationer. Det betyder, at priserne kan sammenlignes direkte for at kunne afgøre hvilket byggemarked, der er det billigste.

Et eksempel på et klassisk byggemarkedsprodukt med stor prisforskel er 50 meter installationskabel 5×1,5. Det koster 450 kroner i det billigste byggemarked, hvorimod samme mængde kabel koster 1000 kroner i dyreste byggemarked. Det er en prisforskel på 122 procent.

De otte billigste byggemarkeder i Danmark

  1. Jem & Fix
  2. 10-4
  3. Bauhaus
  4. Silvan
  5. XL-Byg
  6. Fog
  7. Stark
  8. Bygma