Stor efterspørgsel på private byggegrunde

Ejendomsmæglerkæden Nybolig melder om stigende efterspørgsel på private byggegrunde. Ved at bygge nyt minimerer man vedligeholdelse og får muligheden for at skabe en bæredygtig bolig.

Direktør i Nykredit Mægler, Nybolig & Estate, Peter J. Mattsen.
Direktør i Nykredit Mægler, Nybolig & Estate, Peter J. Mattsen.

Drømmen om at flytte ind i et helt nyt hus lever. Ifølge en rundspørge blandt Nybolig-kædens 220 forretninger oplever en tredjedel nemlig en enten høj eller meget høj efterspørgsel på private byggegrunde lige nu. Ifølge Nybolig er der især to årsager til, at mange ønsker at bygge nyt.

– Når man flytter ind i et nyt hus, kan man forvente en lang årrække med ingen eller kun minimal vedligeholdelse, og det er både en tidsmæssig og økonomisk faktor, der er værd at regne med, når man skal købe bolig, siger Peter J. Matssen, der er direktør i Nybolig.

Men også den stigende klimabevidsthed kan ifølge Peter J. Mattsen være med til at få flere til at kaste sig ud i nybyggeri fremfor at købe en eksisterende bolig.

– I dag kan man bygge et nyt hus, som er stort set klimaneutralt, og det tror jeg appellerer til mange, at man ved, at ens bolig kun yder et minimalt bidrag til den samlede udledning. Køber man et ældre hus, er det enten meget kompliceret eller umuligt at skabe en næsten CO2-neutral bolig, siger Peter J. Mattsen.

Læs også: Kolding har 900 byggegrunde til boliger på vej

Den store efterspørgsel på byggegrunde kommer derfor heller ikke bag på ham.

– Det er klart, at der er rift om de gode byggegrunde, og derfor ser vi også i stigende grad, at folk køber eksisterende boliger, som de river ned og lader erstatte af nye huse, siger Peter J. Mattsen.

På hjemmesiden byggegrunde.nu kan du søge på byggegrunde i Danmarks største byer.