Salgstid på huse, ejerlejligheder og sommerhuse er stadig lav

Der er en lavere salgstid på huse, ejerlejligheder og sommerhuse nu end for tre år siden. Det er sommerhusene, som har fået skåret mest af salgstiden. Og det skyldes ifølge Nybolig det stigende råderum i familiernes økonomi.

På trods af stigende boligudbud har danskerne stadig ikke brug for den store betænkningstid, før de beslutter sig for at købe en bolig. Ejendomsmæglerkæden Nybolig melder således om en faldende salgstid på huse, ejerlejligheder og sommerhuse. Mens det i april 2016 i gennemsnit tog 426 dage at sælge en villa, tager det nu kun 360 dage, viser en analyse, som Nybolig har foretaget af nye tal fra Boligsiden. For sommerhuse og ejerlejligheder lå gennemsnitssalgstiden i april 2016 på henholdsvis 320 og 165 dage, mens salgstiden nu ligger på henholdsvis 259 og 147 dage.

Ifølge direktør i Nybolig, Peter J. Mattsen er det positivt, at det større udvalg af boliger ikke har taget farten ud af markedet, selvom han dog tager højde for regionale forskelle, hvor salgstiden på for eksempel ejerlejligheder i København er steget med 10 dage til i dag 110 dage.

– Vi har været vidner til nye podieplaceringer på boligmarkedet, hvor ejerlejlighederne ikke længere oplever mest fremgang. Kvadratmeterpriserne er stadig flotte, salgstiderne lave, men både villaer og sommerhuse viser nogle helt andre takter, fortæller Peter J. Mattsen.

At ejerlejlighedernes salgstider kun er faldet med 11 procent på tre år, mens de for villaer og sommerhuse er faldet 15,5 procent og 19 procent, ser han som en naturlig udvikling.

– Især sommerhuse har igen fået en renæssance, fordi vi er i en højkonjunktur med lave renter og høj beskæftigelse, hvor familiernes råderum er vokset, og vi begynder samtidig at se effekterne af de nye lånekrav og usikkerheden om de kommende boligskatter, som primært slår igennem i vækstområderne, siger Peter J. Mattsen.