Her er danskernes foretrukne hus

RealMæglerne og BoligOne har på baggrund af en intern køberundersøgelse samt beregninger på data fra Boligsiden bygget danskernes foretrukne hus.

Smag er som bekendt en individuel sag. Men alligevel giver salgsstatistikkerne på boligmarkedet et fingerpeg om, hvad danskerne er mest interesserede i at købe, når det kommer til villaer og rækkehuse.

Danskernes drømmehus er skabt på baggrund af salgsstatistikker fra Boligsiden.dk samt en undersøgelse hos RealMæglerne og BoligOne, hvor ejendomsmæglere i hele Danmark har svaret på, hvilke byggematerialer, der gør et hus mest salgbart. Undersøgelsen opdateres løbende i kæden.

– Der er en tendens til, at boligejerne sælger lejligheden i byen og investerer friværdien i et hus, der ligger lidt uden for centrum, og hvor de får lidt flere kvadratmeter for pengene. Der er rigtig mange boliger til salg lige nu, og det betyder, at der er rigtig meget at vælge imellem. Det er blevet nemmere at finde det rigtige, fortæller Preben Merrild Angelo, direktør i RealMæglerne og BoligOne,

– I 60erne og 70erne blev der bygget mange familiehuse, som stadig i dag er relevante for børnefamilier, der har brug for den helt rigtige fordeling af kvadratmeterne. Husene kan tilmed ofte opdateres til 2019-look uden de helt store anstrengelser.

Smart boligindretningssystem forvandler 60’er boligen

Netop den udvikling er blandt årsagerne til, at RealMæglerne og BoligOne for nylig i samarbejde med hussyn.pro lancerede Inspiire. Det er et individuelt tilpasset boligmagasin, der viser potentielle købere, hvordan boligen med simple midler kan forvandles til et nyt og moderne hjem.

Køberne får i Inspiire indsigt i løsningsmuligheder, materialer og prisoverslag.

– Det er et tiltag, vi forventer os meget af. Der er en ældre generation, som rykker videre nu, og flere børnefamilier flytter tilbage til det nabolag, hvor mor og far voksede op. Husene er ofte i rigtig fin stand, fordi ejerne har passet godt på dem, men de trænger måske i nogle tilfælde til en opdatering. Det er en fantastisk mulighed for at sætte sit eget præg på tingene, fortæller Preben Angelo.


I store linjer, ser danskernes foretrukne hus således ud

  • Boligareal: 125-149 kvadratmeter
  • Salgstid: 173 dage
  • Salgspris: 1,9 millioner kroner
  • Byggeår: 1960erne eller 1970erne
  • Energimærke: D
  • Salgsmåned: Maj eller juni
  • Tag: Almindeligt tegl
  • Ydermure: Røde mursten
  • Gulve: Træ
  • Vinduer: Træ/alu

Kilde: RealMæglerne, BoligOne og Boligsiden.dk. Statistik fra Boligsiden.dk (herunder for byggeår, salgspris og boligareal) er baseret på salget af villaer og rækkehuse de seneste 27 måneder samt udviklingen i salget fra 2011 til april 2019 for at afgrænse salgsmåned(er) med mest aktivitet. 

Se eksempel på Inspiire her.