Hvilken byggesagkyndig er uvildig?

Forsikringskunder kan ikke vide, om byggesagkyndige har tætte bånd til forsikringsselskabet Qudos eller Frida, når de vil bestille en byggesagkyndig.

Forsikringskunder har ingen mulighed for at vide, om byggesagkyndige har tætte bånd til forsikringsselskabet Qudos eller Frida, når de i god tro vil bestille en byggesagkyndig til at gennemgå huset ekstra grundigt for at se, om der er skader, der ikke fremgår af tilstandsrapporten.

Det forklarer Kenneth Madsen, indehaver af Total-Tjek, som er et uvildigt firma der laver tilstandsrapporter og energimærker.

– Lige for tiden synes jeg, at der er mange ting, der sejler rundt inden for huseftersynsordningen, men man skal vel nok tage en ting af gangen, siger Kenneth Madsen.

Han kunne dog godt tænke sig at spørge Rasmus Jarlov, om forbrugere generelt set ikke er bedst tjent med en større gennemsigtighed i markedet.

Flere store selskaber, der laver tilstandsrapporter, har aftaler med underleverandører. Det vil med andre ord sige, at hvis du som forsikringskunde bestiller en byggesagkyndig til at gennemgå dit hus ekstra grundigt, er det umuligt for dig at vide, om du har bestilt en byggesagkyndig, der er underleverandør.

I så fald får du en byggesagkyndig, der skal kontrollere en rapport, som er udført af personer fra et firma, som de får opgaver fra. Reelt set kan det ifølgeKenneth Madsen være ren gambling, og igen engang spild af penge.

Byggesagkyndig, der har samarbejde med et forsikringsselskab

  1. Tjek samarbejdspartnere på forsikringsselskabets hjemmeside.
  2. Kæder – og franchiseselskaber har tit samarbejdsaftaler med forsikringsselskaber.
  3. Underleverandører for de store udbydere fremgår ingen steder, så her må man bare håbe på det bedste.