Få visuelt overblik over boligens skader med et klik

Nu kan du som boligkøber med ganske få klik få et totalt overblik over en boligs fejl og mangler med ny, visuel tilstandsrapport, hvor man kan se skaderne på billeder. Hos Ejendomsmæglerkæderne Nybolig og Estate forventer man stor efterspørgsel på de visuelle tilstandsrapporter, som de kalder et stærkt værditilbud.

K1´ere, K2´ere og K3´ere kan give de fleste boligejere grå hår på hovedet, fordi de byggetekniske anmærkninger ofte lyder værre, end de i virkeligheden er. Men fremover skal det være slut med ikke at kunne afkode de byggetekniske begreber. For nu kommer tilstandsrapporterne fremover på et delbart link med billeder, som tydeligt viser, hvad de forskellige skader dækker over.

– En af de leverandører, som vores forsikringspartner samarbejder med, har kørt med den visuelle tilstandsrapport som et pilotprojekt det seneste år, og her har tilbagemeldingerne fra kunderne været utroligt positive, og nu er vi heldigvis der, hvor alle leverandørerne kan tilbyde det, og det glæder vi os over, siger Henning Forsberg, der er direktør i Nykredit Mægler, Nybolig og Estate.

– Det skal være nemt og hurtigt at få et overblik over boligens tilstand, og det skal kunne gøres direkte fra mobilen. Netop derfor er vores samarbejdspartnere nu klar med den visuelle tilstandsrapport som et tillæg til den traditionelle tilstandsrapport, så man nu får syn for sagen og et overblik over boligens tilstand på under to minutter, uanset hvor man befinder sig. Det giver tryghed, siger han.

Ifølge Henning Forsberg kan en K3 ofte lyde langt mere skræmmende, end den i virkeligheden er, fordi de færreste har den fornødne byggetekniske viden til at vurdere omfanget, men med billeder af anmærkningerne kan man nu selv se, hvad den enkelte anmærkning dækker over, og det tror han, at kunderne vil sætte stor pris på.

Fotodokumentation vil ifølge ham klart være med til at illustrere skaderne, afmystificere bemærkningerne og skabe tryghed hos begge parter. Og så kan man som kunde spare en masse tid, fordi man sammen med håndværkere kan få et digitalt overblik over skaderne online, så man ikke behøver at inspicere boligen fysisk først.

– Som boligkøber er tid ofte en knap faktor, så kan man få et hurtigt og præcist overblik over de forbedringer, der skal laves ved en bolig, er man langt hurtigere klar til at træffe en beslutning. Hvor man før skulle have en håndværker med ud til ejendommen først, kan man nu dele den visuelle tilstandsrapport med et klik, siger Henning Forsberg, der oplyser, at den visuelle tilstandsrapport er et supplement til den traditionelle tilstandsrapport, der tilbydes i samarbejde med Gjensidige / Nykredit Forsikring.