Med tårnhøje boligpriser og et lille udbud i mange af de danske kommuner, kan det være svært at finde den rigtige bolig med de penge, man nu engang har til rådighed. Specielt for førstegangskøbere, hvor lønnen muligvis ikke er på sit højeste og opsparingen ikke er den største.

På Mikonomi.dk har vi derfor været i kontakt med fem eksperter fra boligmarkedet, hvor vi har spurgt efter deres bedste råd til førstegangskøberen i denne artikel. Disse råd handler i høj grad om, hvordan man kan øge chancerne for at få det ønskede realkreditlån til drømmeboligen som førstegangskøber.

“De fleste afslag gives på, at man gerne vil købe en bolig, der ikke er omsættelig,” siger boligøkonom hos Jyske Bank, Mikkel Høegh i Mikonomi.dks udsendte spørgeskema.

Artiklen er sprængfyldt med brugbare tips og citater fra eksperterne, som ovenstående, der er samlet i én grafik. Den indeholder ligeså et interaktivt kort som illustrerer, hvor meget du skal tjene, hvis du ønsker at købe en villa på 110 kvadratmeter i de forskellige kommuner.


I artiklen kan følgende råd fra boligmarkedets eksperter blandt andet nævnes:

  • Sørg for at finde en bolig i rimelig stand
  • Sørg for at finde en bolig med rimelig omsættelighed, som er homogen
  • Sørg for at lægge et budget og have en opsparing