Kvänum breder sit køkkenkoncept ud, således at det nu er muligt at indrette alle hjemmets rum med funktionelt design i kompromisløs kvalitet. Den svenske køkkenproducent, der i mere end 90 år har specialiseret sig i personligt tilpassede indretninger af køkken, bad og garderobe, tilbyder også innovative løsninger til indretning af stuen.

Broby stige.

Med tilpassede elementer giver Kvänum mulighed for at etablere biblioteks- og loungemiljøer med masser af historisk charme og moderne funktionalitet.

– Den lyse nordiske stemning fra indgangen til det tyvende århundrede er meget eftertragtet. Den passer til mange af vore huse og sommerhuse, og stilen minder os om en håbefuld og stemningsmættet tid, forklarer Kvänums danske marketingchef, arkitekt maa Dorthe Due Theilade, der ikke er i tvivl om, at det gedigne håndværk og de naturlige materialer taler lige ind i en aktuel boligtrend.

Stemning og funktion
– Vi har en bred kollektion, der byder på retro-elementer og som har et stort klassikerpotentiale, der rækker langt ud over køkkenet. Elementerne egner sig blandt andet til indretning af biblioteks- og loungemiljøer, hvor man vil koble både stemning og funktion med masser af opbevaringsplads, mener Dorthe Due Theilade.

Broby pejs.

– Man kan for eksempel tage afsæt i serierne Sundby og Broby, der har et smukt autentisk udtryk – ikke mindst i kraft af de håndmalede overflader. Lågerne er udvendigt håndmalet asketræsfinér, mens hylderne er konstrueret i lameltræ, som er stærkt nok til at bære tunge bøger uden at bøje, fortæller Dorthe Due Theilade.

Den lyse nordiske stemning fra indgangen til det tyvende århundrede er meget eftertragtet.

– Bagbeklædningen er udført i perlestaf, der er en klassisk vægbeklædning med en smuk detaljeringsgrad, som tiltrækker sig øjets opmærksomhed. De lodrette, profilerede lister giver elementerne en klassisk tyngde – det samme er tilfældet for profilen omkring pejsen, mener Dorthe Due Theilade, der også er meget begejstret for de markante, brede sokkellister, som giver et indtryk af, at skabene er en integreret del af husets arkitektur og udtryk.

Sundby har fokus på de håndværksmæssige detaljer med klassiske udskæringer, som føjer klædelig nostalgi til indretningen. Skabe og hylder er integreret omkring pejsen. Elementerne er fra Kvänums Sundby-serie i farven Kalk. Stemningen signalerer klassisk herreværelse.

Skabene, der har en elegant profileret inderkant og et smukt faset spejl, fås også med glasvitrinelåger.

Farvepaletten er nordisk i sit udtryk og spænder fra flere nuancer af hvid over sand og perlegrøn til havblå, skovgrøn og sodgrå.

Systemet, der har synlige hængsler i enten rustfrit stål eller messing samt greb i porcelæn eller messing, kan bygges fra gulv til loft, således at man kan udnytte eventuel ekstra loftshøjde.

For at lette adgang til reol- og skabsvæggens øverste hylder og skabe, kan systemet forsynes med en ræling og en skulpturel træsstige i eg, elm eller valnød.

Det hele kan opleves i Kvänums butikker i Aarhus og København samt i den nyåbnede butik i Lyngby.