Superhelte-sæsonen er nu officielt skudt i gang med den kommende udgivelse af Avengers: Endgame. Forud for filmen, der blandt fans ventes med stor spænding, er det nu det ideelle tidspunkt for en kreativ boligindretning, hvor de mest populære superhelte kan hyldes. Uanset om det udføres ved at indarbejde dristigt superhelte-inspireret boliginteriør eller ved at tilføje sjove og diskrete elementer til et rum, fejrer dette tema det indre barn.

Rebecca Snowden, der er rådgiver i boligindretning hos Furniture Choice, giver her tips til, hvordan man kan bringe Marvel-inspireret boliginteriør i spil med en indretning, der giver en fornemmelse af superheltenes tegneserieunivers.

Marvel-universet er levende og farverigt, hvilket skaber mulighed for at eksperimentere med en stærk og varieret farvepalet i hjemmet. Med Avengers: Endgame antager en mere afdæmpet tone og inspirerer dermed til mere stemningsskabende nuancer i bestemte rum i hjemmet som stuen.

– En accentvæg med galaktisk inspiredede print i nuancer af blå, rød og gul refererer til filmens kosmiske verden og er en fantastisk måde til at introducere en lidt mørkere palette på i stuen, siger Rebecca Snowden.

– Accentvæggens neutrale toner er bringes i spil med nuancer af rød og gul, hvilket giver rummet et godt boost af energi.

– Minimalistiske møbler som eksempelvis en sort lædersofa bringer accentvæggens farver og mønstre i balance. Og med et solidt fundament på plads sætter det rammerne for at lade dekorative elementer som en Marvel-pude glide ind for at skabe lidt ekstra “pop og visuel interesse”, siger hun.

For dem, der foretrækker lysere toner i stuen, skaber hvide vægge et solidt, men alsidigt fundament at bygge videre på.

– En lyseblå sofa mod en hvid væg forankrer rummet og efterlader masser af plads til boligtilbehør. En accentvæg med superhelte-inspireret kunst er en fantastisk måde at introducere en dosis personlighed med masser af flotte henvisninger til dine yndlings superhelte, siger Rebecca Snowden.

En anden tilgang til superheltetemaet er at tage udgangspunkt i en side for Marvel-bogen med dekorationer, der rummer referencer til til film og tegneserier.

– Disse elementer fungerer som “samtale-forretter”, mens de også rammer tegneseriefans i alle aldre, siger Rebecca Snowden.

– Puffer og puder er en hurtig måde at jazze stuen og soveværelset op, og de kan byttes ud efter årstiderne. Gå efter farverig design med superhelteillustrationer eller -symboler. De er også perfekte som kontrast til mørkere møbler, siger hun.

– En anden måde at tilføje interesse vægkunst i lag. Dette giver mulighed for at personalisere med særlige udtryk. Captain America’s Shield er en ideel kandidat til en stærk accentvæg, mens Spidermans ikoniske kostume giver masser af kunstnerisk inspiration. Og for en iøjnefaldende tilgang kan lysarmaturer tages i brug. Kreative stykker med form efter Iron Man’s hjelm og Hulks knytnæve indfanger temaets ånd, samtidig med at det også er utrolig kamera-venligt, siger Rebecca Snowden.

Når superheltetemaet lægges til side, er der også andre tilgange til et moderne og stilfuldt rum uden tematisk indretning.

– Moderne trends og tilbehør omfatter store neutrale elementer, der kan give et dristigt look, når de kan lægges på som for at give yderligere farver og detaljer, mens de giver rummet en en særlig X-faktor, råder Rebecca Snowden.

– Denne tilgang kan fungere sammen med et underspillet neutralt look eller holdes op mod en stærkere kunstnerisk ramme. Fremvis det som en kølig accentvæg eller føj det til et funktionelt arbejdsrum, der emmer af en kreativ og stilfuld stemning. Sådan et rum er velegnet til unikke elementer og fængede detaljer. Minimalistisk møblering som et hvidt bord og en matchende hvid stol sætter rammen for farverigt tilbehør – tænkt på unikke dekorationer som en lavalampe eller iøjnefaldende vægdekorationer, siger Rebecca Snowden.

– For at få mere levende rum kan superhelte-inspirerede farver sætte spot på bestemte områder i hjemmet. Blå er en både kraftfuld og rolig stilfarve, der er ideel til at skabe en ramme omkring mørkere møbler og farverig elementer. Et moderne, sort bord fungerer godt her og balancerer de stærkere toner og tjener også som et smukt underlag for gul og rødt tilbehør, slutter hun.