Kunst giver god akustik i boligen

Akustik i boligen har stor betydning for komforten. Der findes æstetiske løsninger, der kan optimere akustikken.

Du kan få god akustik i boligen gennem optimal boligindretning.
Du kan få god akustik i boligen gennem optimal boligindretning.

Akustik i boligen betyder mere, end vi går og tror. Det kan både være irriterende, trættende og gå ud over vores generelle velbefindende, hvis der er dårlig akustik i boligen. Det oplevede Simon og Signe i høj grad, da de flyttede ind i deres Vesterbro-lejlighed med højt til loftet og minimalistisk indretning.

Selvom begreber for dårlig akustik som lydkomfort, stående lydbølger og lang efterklangstid er udtryk, som de fleste ikke kan nikke genkendende til, spiller de alle en kæmpe rolle i vores trivsel og velvære på daglig basis.

Dårlig akustik i boligen på grund af indretningen

I en hektisk hverdag, med karriere og to børn, havde Simon og Signe svært ved at finde ro når de endelig var hjemme. Særligt i lejlighedens spisestue, oplevede de at dårlig akustik var særdeles generende på grund af den minimalistiske indretning, hårde vægflader og højt til loftet.

Tre typiske faktorer som bevirker, at lyden er længe om at dø ud og svinger uhensigtsmæssigt mellem modstående vægflader. Den “stramme” indretning i hjemmet betød også, at den larm, de oplevede, påvirkede stemningen og den generelle atmosfære omkring spisebordet og i resten af lejligheden.

– Når jeg stod i køkkenet og drengene legede i rummet ved siden af, så var det som om at lyden kom ind i spisestuen, bouncede op og ned fra væggene og blev kastet ud til mig i køkkenet. Det larmede og var super belastende, fortæller Signe.

For at optimere de akustiske forhold i rummet fik familien i samarbejde med Akuart udarbejdet en funktionel og æstetisk løsning, i form af fire Akuart Home billeder i skræddersyede formater og med egne motiver.

Efter monteringen af Akuart Home, var forskellen yderst mærkbar.

– Det er en sjov fornemmelse af at rummet virker større men mere tæt. Det er som om den larmende lyd er helt væk, fortæller Simon og Signe.

Akustikken har forbedret sig markant, og der er kommet nyt liv på væggene. En æstetisk og funktionel løsning, som har skabt en balance og ro i familiens hverdag.