”Varm minimalisme” er overskriften på BRAHE-køkkenet fra Kvänum. Med materialer som røget eg Kaffe, Silestone og Fenix laminat i farven Grigio Londra, kombineres bløde overflader og varme kulører med et enkelt design og funktionalitet. Køkkenet er med sine grebsfrie, glatte låger og slanke bordplader et eksempel på et køkkenmiljø, der taler lige ind i en skandinavisk designtradition, hvor form følger funktion.

BRAHE køkkenets visuelle identitet defineres først og fremmest af en heldækkende låge med skjulte hængsler. Lågerne til højskabe og overskabe fås som noget nyt i Fenix laminat i farven Grigio Londra – en blød grå nuance, der står smukt i kontrast til trælågerne i røget eg.

Låger og skuffefronter er fremstillet i gennemfarvet Fenix laminat med massive kantlister i røget eg.

De meget mørke egetræslåger har markante vertikale åretegninger, som både giver køkkenet en klædelig stoflighed og som sætter trumf på det slanke, opadstræbende udtryk.

Lågerne har en åbningsvinkel på 110 grader og fås med såvel elektrisk som manuel push-out-funktion med indbygget dæmpning. Alternativt fås lågerne med greb, som giver køkkenet et helt anderledes look.

– Med Fenix har vi valgt en gennemfarvet laminat med en silkemat og slidstærk overflade, som er ekstrem resistent overfor fingeraftryk og ridser – væsentlige egenskaber, specielt når man vælger grebsfrie låger, forklarer Kvänums danske marketingchef, arkitekt maa Dorthe Due Theilade.

Hun mener, at den elegante, glatte låge udmærker sig ved både styrke og visuel pondus.

Der er ligeledes nyheder gemt bag lågerne, hvor Kvänum har opdateret træskuffernes design og funktion.

– Ved at vælge gennemfarvet laminat til lågerne får vi smukke kanter og afslutninger med samme farve som fronterne, fortæller Dorthe Due Theilade.

Ved at vælge gennemfarvet laminat til lågerne får vi smukke kanter og afslutninger med samme farve som fronterne.

– Alle skabs- og skuffefronter er efterfølgende forsynet med en massiv kantliste i røget eg, understreger Dorthe Due Theilade, der her har valgt at vise køkkenet i kombinationen gråt laminat og røget eg.

Laminatet fås i flere eksklusive naturfarver, som kan kombineres med fronter i træsorter som ask, elm, valnød og eg med forskellig overfladefinish.

Kontraster og finesser

Et åbent hyldemodul føjer lethed til BRAHE køkkenet.

Blandt nyhederne i BRAHE-universet er også et åbent hyldemodul med slanke trælister. Den åbne konstruktion skaber en elegant kontrast til de lukkede moduler og demonstrerer samtidig det avancerede snedkerarbejde og fornemme håndværk, som er blevet Kvänums varemærke.

Der er ligeledes nyheder gemt bag lågerne, hvor Kvänum har opdateret træskufferne i forhold til såvel design som funktion. Skuffesiderne har fået lige kanter mens udtræksbakker- og skuffer har fået et strammere design. Som noget nyt er udtræksbakkerne blevet udstyret med sidestykker i massivt eg. Alle skuffer er således fremstillet i massivt træ, der føjer yderligere elegance og slidstyrke til BRAHE køkkenet.