Kvänum med bud på indretning af garderobe

Kvänum henter inspiration fra begyndelsen af 1900-tallet, når de kommer med deres bud på en mulig indretning af garderobe med ny skabsserie.

Kvänums bud på indretning af garderobe.
Garderobeløsningerne fra Kvänum er gennemtænkte helt ned i detaljen med mulighed for blandt andet indbygget vasketøjspose.

De historiske referencer, det fine håndværk og den omfattende detaljerigdom er kendetegnende for Broby garderobeserien fra Kvänum, der har hentet inspirationen til serien fra begyndelsen af 1900-tallet. Det kan man blandt andet aflæse i de håndmalede forrammelåger og de stramt designede skabes fasede og blødt afrundede kanter. I tråd med datidens arkitektur har Kvänum skabt en skabsserie, der i kraft af fodlister, paneler og hulkehllister har karakter af at være bygget til rummet.

– Broby garderoben er hele vejen igennem kendetegnet af funktionelle detaljer og et stærkt fokus på funktion. Blandt detaljerne vil jeg fremhæve de elegante garderobestænger i lys eg og kernelæder, skabe og vitriner med en blød baggrundsbelysning, synlige messinghængsler, hvor elegante læderstropper forhindrer at tøjet kommer i klemme, og de smukke messinggreb, som klæder de håndmalede flader, fortæller Kvänums danske marketingchef, arkitekt maa Dorthe Due Theilade.

Kvänums bud på indretning af garderobe.
Skuffeindsatser beklædt med alcantara til ure og smykker.

Hun kan også fortælle, at lågerne har en meget levende overflade fordi træets årer kan skimtes bag malingen. Dorthe Due Theilade understreger, at man med Broby har en god mulighed for at få en garderobe med et sanseligt udtryk, hvor der er lagt vægt på netop tekstur og stemning.

Fokus på funktionalitet i Kvänum indretning af den perfekte garderobe

– Kvänum kan tilbyde komplette garderobeløsninger i alle stilarter, men med det til fælles, at der bag lågerne er tænkt på de små detaljer. Udover eksklusive bøjlestænger, hylder og skuffer, så er der mulighed for at integrere bukseholdere, skråtstillede skohylder, strygebræt, vasketøjspose og forskellige skuffeindsatser, beklædt med alcantara, til for eksempel ure og smykker, forklarer Dorthe Due Theilade, der mener, at det er svenskernes tradition for orden samt deres organisatoriske talent, der afspejler sig i de mange gennemtænkte detaljer.

Kvänums bud på indretning af garderobe.
Messinghængslerne kombineres med stropper i kernelæder, som sikrer at tøjet ikke kommer i klemme og fuldender det klassiske udtryk. Broby fra Kvänum er en traditionel indenforliggende låge (22 mm.) håndmalet på ask med synlige hængsler. Rammens inderkant har hulkehl, som fremhæver atmosfæren fra begyndelsen af år 1900.

– Den fine håndværksmæssige kvalitet og de gedigne materialer indbyder til eksponering. Det kan man få ved at kombinere de lukkede skabe med åbne hylder eller vitrineskabe med glaslåger, udtaler Dorthe Due Theilade, som understreger, at man kan vælge glatte låger med et mere moderne udtryk i kombination med den samme gennemførte skabsindretning.

Et af de elementer, der fuldender funktionaliteten og det æstetiske udtryk er skabs- og elementhøjder helt op til 2,5 og 3,5 meter. Eventuel afstand til loftet kan lukkes med en hulkehlliste og så kan adgangen til de øverste hylder og skabe sikres med en integreret stige. Fodlister og hulkehllister kan bestilles i metermål så de kan benyttes i hele rummet og give sammenhæng i indretningen.

Kvänums bud på indretning af garderobe.
Garderobe med Broby-låger i farven Pigeon. Alle låger er håndmalede og har derfor en meget levende overflade. Kvänum håndmaler i hele farveskalaen. Fordelen ved de håndmalede flader er, at man senere kan male lågerne i en eventuel ny farve, hvis der er brug for forandring. En af de smukke detaljer i Broby-garderoben er den læderbeklædte bøjlestang.

– Hver detalje vidner om omtanke og ægte håndværk. Det er samtidig en understregning af, at det indvendige er lige så vigtigt som det ydre, pointerer Dorthe Due Theilade.

Hun understreger, at skabene kan tilpasses alle rum – også dem med skråvægge og andre udfordringer, således at enhver krog udnyttes optimalt.